Share
Tăuții Măgherăuș, locul I la Concursul EDEN – Destinații Europene de Excelenţă

Tăuții Măgherăuș, locul I la Concursul EDEN – Destinații Europene de Excelenţă

În luna mai a acestui an, Ministerul Turismului anunța începerea Concursul EDEN – Destinații Europene de Excelenţă, cu tema turismul de sănătate și relaxare. Acesta a fost lansat în 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale și încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. Mai exact, fiecare ţară organizează un concurs de proiecte pentru desemnarea destinației de excelență a țării respective, conform temei stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism întrunit la nivel european. România a participat până acum la toate ediţiile concursului.

În perioada iulie – august s-a făcut evaluarea dosarelor de candidatură (aproximativ 80 la număr), precum și vizitele în teren, iar zilele trecute Ministerul Turismului a anunțat destinațiile câștigătoare. Pe primul loc la nivel național s-a clasat orașul Tăuții Măgherăuș, cu 95.67 de puncte. De asemenea, Ocna Șugatag se află pe locul V.

Primele cinci clasate în această ediție  – în ordine:  Tăuții Măgherăuș, Albac, Parc balnear Băile Figa, județul Harghita și Ocna Șugatag – vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN. Destinațiile vor fi promovate prin canalele media ale Ministerului și vor fi premiate la nivel național în cadrul unei festivități. În plus, locul I va participa la festivitatea de premiere de la Bruxelles și va fi promovată pe site-ul www.edenineurope.eu prin crearea unei pagini speciale.

România a participat la toate ediţiile concursului EDEN, până în prezent fiind selectate 39 destinații europene de excelență.

Lasă un comentariu