Share
Legislația muncii discutată la o cafea ”de afaceri”

Legislația muncii discutată la o cafea ”de afaceri”

O nouă ediție a ”Cafenelei Oamenilor de Afaceri a avut loc joi, 18 iulie, la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș”, acțiunea fiind organizată de  Camera de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș.

Seminarul de informare, ce a avut ca temă principală ”Codul Muncii”, a reunit 35 de reprezentanți ai mediului de afaceri din județul Maramureș. S-au purtat discuții despre:

  • Legea 132/2019 care, începând cu 18 iulie a adus noi modificări și completări reglementărilor privind zilierii, contractele colective de muncă
  • regulamentul intern al firmelor
  • Ordonanţa de Urgenţă nr. 28/ 30 iunie 2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 344/2006 privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale
  • alte subiecte de interes abordate atât de participanți cât și de Mircea Onea, consilier Relații Publice în cadrul ITM Maramureș.

Considerăm că, indiferent de sezon, este oportun să venim în sprijinul reprezentanților din mediul de afaceri cu sesiuni informative cu participare gratuită, prin care să le aducem în atenție ultimele noutăți legislative utile pentru buna desfășurare a activității firmelor acestora. Apreciem că a fost, și de această dată, o ediție interactivă, cu un dialog bine structurat și util pentru cei prezenți” – a apreciat Florentin-Nicolae Tuș, președintele CCI Maramureș.

Tot în cadrul Cafenelei Oamenilor de Afaceri, cei prezenți au fost informați de către Adrian Nicolaescu, director Târguri Promovare CCI Maramureș, despre noul site al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și despre expoziția de bunuri de larg consum ”ExpoMarmația”, ce va avea loc în perioada 9-11 august, la Sighetu Marmației.

 

Lasă un comentariu