Share
Șir de infracțiuni rutiere: Dependența de alcool l-a trimis pe un băimărean după gratii. „A bifat” alcoolemii uriașe

Șir de infracțiuni rutiere: Dependența de alcool l-a trimis pe un băimărean după gratii. „A bifat” alcoolemii uriașe

Cu toate că i s-a reținut permisul din cauză că a consumat alcool înainte de a se urca la volan, un băimărean în vârstă de 40 de ani nu s-a lecuit. Ba chiar a continuat să încalce legea făcând aceleași greșeli.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 12 august 2020, extinderea acțiunii penale împotriva inculpatului I.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce (două fapte), prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal și 38 alin. 1 și 2 Cod penal.

La data de 12 august 2020, faţă de numitul I.D. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul I.D., la data de 29 februarie 2020 a condus un autoturism pe raza localității Satu Nou de Jos, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,91 g/l la prima probă, respectiv 1,71 g/l la proba a doua), circumstanțe în care i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cu toate acestea, inculpatul a continuat să conducă autoturisme pe drumurile publice de pe raza județului Maramureș aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta, la data de 18 aprilie 2020 a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Coltău, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,64 g/l alcool pur în sânge), iar, la data de 11 august 2020 a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Coltău, având în sânge o îmbibație alcoolică de 0,75 g/l alcool pur în sânge.

La data de 13 august 2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.

Citește și

Infracțiuni rutiere: Bărbat depistat în trafic, în Coltău, având permisul reținut. A fost și el… reținut


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu