Share
Decizie: A fost începută urmărirea penală în cazul autorului tâlhăriei din zona Gării Baia Mare

Decizie: A fost începută urmărirea penală în cazul autorului tâlhăriei din zona Gării Baia Mare

Instanța a decis! A fost începută urmărirea penală în cazul bărbatului care a tâlhărit un băimărean în zona bulevardului Decebal / strada Gării din Baia Mare.

În seara zilei de 15/16 aprilie, ora 00.26, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la un scandal produs pe strada Gării din municipiu. La fața locului polițiștii au identificat un bărbat de 56 de ani din Baia Mare, care a relatat faptul că a fost agresat fizic de către o persoană, care ulterior i-ar fi sustras un portofel ce conținea o sumă de bani și actele personale, după care a fugit.

„În urma verificărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat de 42 de ani din Baia Sprie. În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de bărbatul de 42 de ani, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, au explicat, la acel moment, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 16 aprilie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul K.I.A. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prev. de art. 233, art. 234 alin. 1 lit. d Cod penal. „La data de 16 aprilie 2021, faţă de inculpatul K.I.A. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 16 aprilie 2021, în jurul orei 00.26, în timp ce se afla pe B-dul Decebal din municipiul Baia Mare, inculpatul K.I.A. a deposedat-o, prin exercitarea de acte de violență, pe persoana vătămată L.F.I. de portmoneul ce conținea bani și acte personale; persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni care au necesitat un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

La data de 16 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu