Share
A ajuns iarăși la zdup: Recidivistul care a furat o mașină din Șomcuta Mare, a condus-o fără permis, a lovit-o și a abandonat-o, a fost arestat preventiv

A ajuns iarăși la zdup: Recidivistul care a furat o mașină din Șomcuta Mare, a condus-o fără permis, a lovit-o și a abandonat-o, a fost arestat preventiv

Decizie a instanței în cazul recidivistului care a furat o mașină din Șomcuta Mare, după care a condus-o neavând permis de conducere, după care a lovit-o și, ulterior, abandonat-o. Bărbatul a fost arestat preventiv.

În data de 13 aprilie, polițiștii din Șomcuta Mare au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat de 31 de ani din Șomcuta Mare, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„În fapt, în 11 aprilie, ora 20.50, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați de către un bărbat de 30 de ani din oraș, cu privire la faptul că autori necunoscuți i-au sustras un autoturism în valoare de aproximativ 5.000 de euro. Acesta se afla parcat în interiorul unei hale din Șomcuta Mare, având geamurile deschise și cheile în contact. În urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că la ora 20.28, autoturismul în cauză a fost condus de către o persoană care purta mască de protecție facială pe DJ 182/B Șomcuta Mare, a intrat pe DN 1C din Șomcuta Mare și și-a continuat deplasarea spre localitatea Satulung. În urma activităților de căutare a autoturismului, acesta a fost identificat abandonat și cu urme de avarii, pe DJ 184/A, între localitățile Arieșu de Pădure și Coltău. Bărbatul a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureș”, au explicat atunci reprezentanții IPJ Maramureș.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 13 aprilie 2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului C.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în scop de folosință și conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, prevăzute de art. 230 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. d Cod penal și de art. 335 alin. 1 Cod penal, infracțiuni comise în concurs și în stare de recidivă. „La data de 13 aprilie 2021 faţă de inculpatul C.D. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul C.D., recidivist, la data de 11 aprilie 2021, în jurul orei 20:00, folosind fără drept cheia adevărată a luat, în scopul folosirii fără drept, autoturismul aparținând persoanei vătămate L.R.N. pe care l-a condus pe DJ 182 D (pe raza orașului Șomcuta Mare), cu toate că nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 14 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu