Share
Le-a făcut pe toate!: Un bărbat din Copalnic-Mănăștur a fost arestat preventiv după ce a săvârșit „un cocktail” de infracțiuni rutiere

Le-a făcut pe toate!: Un bărbat din Copalnic-Mănăștur a fost arestat preventiv după ce a săvârșit „un cocktail” de infracțiuni rutiere

Un bărbat din Copalnic Mănăștur a reușit „performanța” de a săvârși mai multe infracțiuni rutiere: a condus fără permis, a recurs la falsuri diverse, respectiv a șofat „cu alcool la bord” și a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În 15 aprilie, ora 20.18, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că șoferul unui autoturism se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au identificat în trafic autoturismul menționat de apelant circulând pe Bulvardul București din direcția Europa către strada Gării din municipiu. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, virând la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu și apoi a oprit în fața unui imobil.

„În urma verificărilor polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 40 de ani din Copalnic-Mănăștur, care nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au explicat, la acel moment, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 16 aprilie 2021 punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului I.V. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (patru fapte), conducerea unui vehicul neînmatriculat (o faptă), conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare (două fapte) și refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice (o faptă), prevăzute de: art. 335 alin. 1 Cod penal, art. 334 alin. 1 Cod penal, art. 334 alin. 2 Cod penal și art. 337 Cod penal, faptele fiind comise în concurs și în stare de recidivă. „La data de 15 aprilie 2021 faţă de inculpatul I.V. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul I.V., fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în datele de 13 ianuarie 2020, 9 septembrie 2020, 8 martie 2021 și 15 aprilie 2021 a condus autoturisme neînmatriculate și având aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, pe raza municipiului Baia Mare și pe raza localității Săsar, jud. Maramureş.

În data de 15 aprilie 2021 inculpatul I.V. a fost surprins de organele de poliție în timp ce conducea, fără a deține permis de conducere, un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, circumstanțe în care a fost testat cu aparatul etilotest (rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat) și a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. La data de 16 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu