Share
Se poartă vara: Bicicletele „le fac cu ochiul” infractorilor în Maramureș, în sezonul estival. Ce a pățit unul dintre ei

Se poartă vara: Bicicletele „le fac cu ochiul” infractorilor în Maramureș, în sezonul estival. Ce a pățit unul dintre ei

Vara e sezonul mișcării în aer liber, iar mulți maramureșeni preferă bicicletele în acest sens. Sunt, însă, și situații, când nu reușesc să se bucure de acest mijloc de transport din cauza hoților. 

Unul dintre infractori a fost identificat de oamenii legii. Iar ca răsplată pentru faptele sale, individul a fost reținut, iar mai apoi arestat. Ar trebui să fie un avertisment pentru ceilalți care se îndeletnicesc cu astfel de găinării.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 6 august 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului K.A.E. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat (două fapte), prevăzute de art. 228 al. 1, art. 229 al. 1 lit. d Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal și art. 38 alin. 1 Cod penal. La aceeași dată, faţă de numitul K.A.E. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul K.A.E., în cursul lunilor iulie și august 2020, a sustras un număr de două biciclete aparținând unui număr de două persoane vătămate, care se aflau depozitate în scara imobilelor de domiciliu, prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de aproximativ 2700 lei. La data de 6 august 2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu