Share
Misiune externă a SMURD: Tânărul din Vișeu de Sus care și-a dat foc în prima zi de Paști a fost transferat de urgență, cu o aeronavă, în Germania (FOTO)

Misiune externă a SMURD: Tânărul din Vișeu de Sus care și-a dat foc în prima zi de Paști a fost transferat de urgență, cu o aeronavă, în Germania (FOTO)

Decizie a medicilor în cazul tânărului în vârstă de 27 de ani din Vișeu de Sus care și-a turnat benzină pe corp, după care și-a dat foc, tocmai în prima zi de Paști.

Acesta a fost transferat, de urgență, cu ajutorul unui aeronave SMURD, în Germania. După gestul său extrem, tânărul a suferit răni extrem de grave pe jumătate din suprafața corpului.

„Misiune externă SMURD, pentru salvarea unui tânăr cu arsuri. Astăzi, 06.05.2021, aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat o misiune externă pe ruta București – Iași – München, Germania, pentru transferul, în regim de urgență, a unui pacient în vârstă de 27 de ani diagnosticat cu arsură de gradul IIA-IIB-III, pe aproximativ 50% din suprafața corporală. Pacientul a fost monitorizat și asistat medical pe tot parcursul zborului, fiind predat în siguranță medicilor din Germania. Echipa medicală de la bordul aeronavei a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București. Împreună, pentru ca alții să trăiască!”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Iată cum s-a întâmplat totul! „În data de 2 mai, la ora 15.00, polițiștii din Vișeu de Sus au fost sesizați de o femeie de 53 ani din oraș despre faptul că fiul ei și-ar fi aruncat benzină pe corp și și-a dat foc. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat apelanta și persoana în cauză, un tânăr de 27 ani, ambii din Vișeu de Sus. Din discuțiile purtate cu apelanta, polițiștii au constatat că tânărul de 27 ani și-a aruncat benzină peste corp, după care și-a dat foc cu o brichetă. La fața locului a fost prezent și un echipaj al ambulanței, care l-au transportat la spitalul din Vișeu de Sus în vederea acordării de îngrijiri medicale. Tânărul prezintă arsuri de gradul 2 si 3 și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au anunțat, la momentul incidentului, reprezentanții IPJ Maramureș. S-a vorbit despre faptul că tânărul a recurs la acest necugetat din cauza unei datorii în valoare de 5.000 de euro.

Mai departe, din Baia Mare, tânărul a fost transferat la Iași, fiind internat la terapie intensivă a secţiei de Arşi a Spitalului Sfântul Spiridon. „SMURD Iaşi a preluat, de la avionul SMURD, un pacient de sex masculin, de 27 ani, din Vişeul de Sus, cu arsură prin flacără produsă prin autoincendiere, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 45% – 50% din suprafaţa corporală, de grad II – III la nivelul extremităţii cefalee, căilor aeriene, toracelui anteroposterior, pe membrele superioare şi coapse. Pacientul este cunoscut ca având diabet zaharat tip II. A fost intubat şi ventilat mecanic, fără suport inotrop pozitiv. Este internat la terapie intensivă la secţia de Arşi”, a explicat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, citată de presa națională. Iar acum a fost transferat în Germania. Vom reveni cu detalii, de îndată ce acestea vor apărea!

C.Ț.

Citește și

Coșmar de Paști: Tânărul din Vișeu de Sus care și-a dat foc din cauza unei datorii a fost transportat în stare gravă la Iași


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu