Două intervenții ale salvamontiștilor maramureșeni în ultimele 24 de ore - 2 ore în urmă
Moș Crăciun, pompierii și dilema de la ISU - 3 ore în urmă
România achită o datorie veche de peste 30 de ani către Statele Unite - 4 ore în urmă
Daruri de la jandarmi pentru copiii unei case de tip familial din Baia Mare - 4 ore în urmă
Jandarmii în vizită la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din Baia Mare - 5 ore în urmă
Revoluția Română, 18 decembrie 1989, Timișoara: Ziua tinerilor secerați de gloanțe pe treptele Catedralei - 6 ore în urmă
CS Minaur joacă în deplasare ultimul meci din acest an - 6 ore în urmă
Dansatorii maramureșeni Luca Mădăras Aluaș – Hannah Gomboș, pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Național de Clase al României şi la Cupa Mystic - 6 ore în urmă
„Colindăm în Țara Codrului”: Spectacol de colinde la Asuaju de Sus - 7 ore în urmă
Numeroase grupuri de colindători au adus vestea Nașterii Domnului și astăzi la Catedrala Episcopală Baia Mare - 8 ore în urmă
Are loc prima ediție a evenimentului „Drumul Horincii”
Sâmbătă, 23 octombrie, are avea loc prima ediție a evenimentului „Drumul Horincii”, proiect organizat de Club Rotary Baia Mare 2005, în parteneriat cu autoritățile județene. Inițiativa urmărește promovarea conceptului de „turism de evenimente” în județul nostru.
Proiectul este organizat în contextul aniversării a 15 ani de activitate a Club Rotary Baia Mare 2005. Scopul acestui eveniment îl constituie valorizarea horincii, licoarea magică parte din brandul cultural al Maramureșului, dar și promovarea valorosului patrimoniu turistic al județului.
Organizatorii au pregătit pentru invitați un program complex, care cuprinde activități precum: vizitarea Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, vizitarea Bisericii de lemn „Cuvioasa Parascheva” din Desești – lăcaș aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO, întâlnire cu meșterii populari din Sîrbi, degustări de horincă în Călinești, participarea la un tur ghidat privind povestea și specificitatea horincii, dar și un scurt seminar despre cum pot fi promovate și valorizate la nivel internațional procesul de obținere a horincii cu ajutorul instalațiilor de tehnică populară, dar și lichidul mărgelat rezultat în urma lui.
















