Share
Protecția Consumatorilor introduce cazierul comercial pentru agenții economici

Protecția Consumatorilor introduce cazierul comercial pentru agenții economici

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC)  a introdus, începând cu data de 1 septembrie, cazierul contravenţional, document ce va permite identificarea operatorilor economici şi a faptelor pentru care s-au aplicat avertismente, astfel încât la o nouă încălcare aceasta să nu mai fie repetată – relevă Agerpres.

”Măsurile anunţate se înscriu în abordarea de control unitară la nivel naţional şi în politica de toleranţă zero a ANPC faţă de încălcările legislaţiei de către comercianţi, în special în privinţa celor repetate. Nu mai vrem să ignorăm perseverenţa unor comercianţi în a produce iar şi iar aceleaşi neplăceri consumatorilor şi suntem gata să le arătăm acestora că şi Autoritatea este gata să persevereze şi să performeze în a le opri orice încercare de încălcare a legii’, a declarat Horia-Miron Constantinescu, preşedintele ANPC.
La stabilirea sancţiunii, în cazul în care se constată că pentru aceeaşi abatere operatorul economic a mai fost sancţionat cu avertisment, agentul constatator va avea în vedere cazierul contravenţional.

Lasă un comentariu