Share
Actualizare: Bătrânețe, haine grele: Vârstnica singură, trecută de 80 de ani, căutată de Salvamont Maramureș, a intrat în atenția asistenților sociali

Actualizare: Bătrânețe, haine grele: Vârstnica singură, trecută de 80 de ani, căutată de Salvamont Maramureș, a intrat în atenția asistenților sociali

O intervenție mai puțin obișnuită a avut loc în Maramureș, marți, 10 noiembrie. Prin 112, a fost anunțat faptul că o persoană dispărută de 2-3 zile ar putea fi decedată în casă. Aceasta locuiește singură în zona Podurile Popii, către Bocicoel.

Apelantul care a dat alarma locuiește la aproximativ 1,5 kilometri de casa presupusei victime, tot în zona Podurile Popii / Valea Strâmturii. Zona este una greu accesibilă, fiind posibil doar acces 4×4. Echipajul de prim raspuns al SPJ Salvamont Maramures s-a deplasat în zona menționată.

Vestea bună este că persoana a fost găsită în viață în casă. „Este vorba de o bătrână de peste 80 ani care trăiește singură, nefiind în stare să se gospodărească, iar persoana care trebuia să o viziteze zilnic nu a mai trecut pe la ea de 4 zile. Bătrâna este speriată, refuză comunicarea și nu dorește să fie coborâtă de salvatorii montani până la ambulanță, pentru verificari medicale. În funcție de următoarele solicitări, salvatorii montani se vor retrage în baza Salvamont”, au arătat salvatorii montani maramureșeni.

Totuși, dincolo de intervenția propriu-zisă, nu putem să nu semnalăm tristețea acestei povești care confirmă expresia „bătrânețe, haine grele”. O vârstnică trecută de 80 de ani se află într-o zonă retrasă, singură, fără sprijin de niciun fel, de patru zile. Este limpede că ea necesită sprijinul autorităților din zonă. Vom reveni în măsura în care vom afla informații!

ACTUALIZARE – „Bătrâna a refuzat transportul la spital, fiind monitorizată la fața locului de personalul medical ajuns în zona cu acces dificil cu ajutorul echipei Salvamont. Cazul a fost preluat de Centrul de Asistență din Vișeu de Jos, cel puțin așa ni s-a comunicat. Totodată, cei de la ASSOC au solicitat aseară date de contact pentru a veni în sprijinul bătrânei”, au arătat reprezentanții Salvamont Maramureș.

DirectMM.ro

Foto – Salvamont Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu