O nouă modalitate de a batjocori seniorii - 1 oră în urmă
Băimăreancă agresată într-un hotel din Turcia după ce a cerut o cameră decentă - 1 oră în urmă
Concertul de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” poate fi văzut în această sâmbătă pe Trinitas TV - 2 ore în urmă
Lansare de carte: „Alecsiu Latiș – o viață de mărturisire, slujire și apostolat la Baia Mare” - 3 ore în urmă
Program special de vizitare la Muzeul Satului Baia Mare în perioada Sărbătorilor Pascale - 3 ore în urmă
Locuri de muncă în străinătate - 4 ore în urmă
Artistul fotograf băimărean Tudorel Ilie a vernisat expoziția „COMORILE ROMÂNIEI din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO” în orașe importante din Spania - 4 ore în urmă
Atelierele „Șezătoare în Postu’ Mare” au ajuns la copiii din Fântânele și Inău - 4 ore în urmă
”Vigilența face diferența” – o campanie de prevenire a propagării informațiilor false în mediul online - 4 ore în urmă
”Mecanisme interzise” la Galeria de Artă - 5 ore în urmă
Biserica de lemn „Sfântul Dumitru” din Răzoare
Biserica de lemn din localitatea Răzoare, județul Maramureș are hramul Sfântului Dumitru. Datează, cu aproximație din secolul al-XVIII-lea și este declarată monument istoric. În partea exterioară este îmbrăcată în lemn iar în interior s-au folosit lambriuri de lemn până la jumătatea pereților. Pridvorul este închis, cu ferestre, frontal și lateral. Pereții pronaosului sunt zugrăviți în alb. Aceștia sunt decorați cu icoane înrămate și șterguri.
Pe boltă, în colțuri, sunt zugrăviți Evangheliștii, iar la apogeu este reprezentat „Iisus Pantocrator”, în medalion circular. Ușile împărătești sunt decorate cu motivul viței-de-vie și cu medalioane reprezentând chipuri de sfinți. De o parte și alta a ușilor împărătești se află „Maica Domnului cu Pruncul” și „Iisus pe tron”. În altar pereții sunt albi iar bolta este îmbrăcată cu scânduri vopsite în culoarea bleu, cu stele aurii. Chipuri de sfinți sunt zugrăvite în apogeul bolții.
Conservată ca muzeu, impresionează și prin crucile vechi de piatră, acoperite de mușchi și licheni care adaugă o atmosferă de mister și vechime. Duce cu gândul la trecerea timpului și la legătura dintre natură și cultură.
Lăcrimioara ZOTA