Share
Biserica, monument istoric din Berchez

Biserica, monument istoric din Berchez

Berchez este un sat aparținător comunei Remetea Chioarului. Se află la 24 km distanță de Baia Mare. Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” datează din anul 1704, când a fost ridicată pe vechea vatră a satului, fiind strămutată aproximativ un secol și jumătate, mai târziu în locul pe care se află astăzi.

Sfântul lăcaș construit din voiog și cărămidă este tencuit atât la interior, cât și la exterior, având o structură care cuprinde pronaos, naos și altar poligonal. Pereții interiori sunt zugrăviți cu motive florale și împodobiți cu icoane pictate.

Este un punct turistic important din Maramureș. Bisericile monument istoric sunt părți importante ale patrimoniului cultural și religios al unei regiuni. Ele nu numai că reflectă arhitectura și arta, de-a lungul timpului, ci și păstrează o parte din istoria și tradițiile comunității locale. Aceste lăcașuri oferă o oportunitate de a experimenta un sentiment de conexiune spirituală și de a înțelege mai bine moștenirea culturală a unei societăți.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu