Trei adolescenți au inventat un frigider care funcționează fără electricitate - 4 ore în urmă
Prognoză ANM: Cum stăm cu vremea în Maramureș în următoarele două săptămâni - 6 ore în urmă
Atelierele copiilor la Muzeul Satului Maramureșean - 7 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: De la Emaus, înspre Ierusalim; de la biserică, spre casă! - 7 ore în urmă
De paște, ciocolata a fost mai scumpă ca niciodată - 8 ore în urmă
Bisericile din Maramureș au fost neîncăpătoare în aceste zile ale Praznicului Învierii Domnului - 8 ore în urmă
„Ce ești mândruț supărat”: Doi tineri talentați – Iulia Hotea și Răzvan Cizmar – au lansat un frumos proiect muzical - 8 ore în urmă
Andreea Ghițiu şi Gabriela Ardusătan au lansat „Danțu’ coşercilor” - 8 ore în urmă
Deți Iuga este imaginea evenimentului „MândrIE maramureșeană 2025” - 9 ore în urmă
Concert cu Nora Deneș, Călin Ionce și Dan Secheli - 9 ore în urmă
Peste 500 de persoane din Maramureș au beneficiat de Campania „Sănătate pentru sate”
Campania „Sănătate pentru sate” este organizată cu sprijinul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. În perioada 14-19 iulie 2024 s-au desfășurat noi acțiuni în județul nostru.
530 de persoane din Rozavlea, Săliștea de Sus, Moisei, Borșa, Săcel, Dragomirești, Vișeul de Sus și Leordina au fost consultate gratuit, de medici specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, oftalmologie, urologie, psihiatrie adulți, psihiatrie pediatrică, ortopedie, pneumologie, ORL, chirurgie generală, medicină internă, nefrologie, pediatrie și ginecologie. Pe lângă aceste consultații, pacienții au beneficiat de investigații EKG și ecografii. În cadrul acestei campanii s-a desfășurat și cea de „Prevenire și depistare a cancerului de col uterin” în cadrul căreia mai multor femei li s-a efectuat gratuit testul Babeș-Papanicolau.
O zi a fost rezervată campaniei de Prevenire și Educație pentru Sănătate. De aceasta au beneficiat 100 de elevi, care au participat la cursuri interactive în care le-au fost oferite noțiuni despre nutriție, igiena corporală și orală, gestionarea bullying-ului, dar și tehnici de acordare a primului ajutor. Campania de prevenție și educație pentru sănătate are ca scop reducerea cazurilor de îmbolnăvire prin creșterea calității vieții, în special în zonele rurale.
Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat in anul 2015 între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Campania a ajuns pentru a doua oară în județul Maramureș.
Lăcrimioara ZOTA