Share
S-a jucat cu focul!: Un furt din garaj și unul dintr-o mașină i-au asigurat unui tânăr maramureșean „un sejur” în arest

S-a jucat cu focul!: Un furt din garaj și unul dintr-o mașină i-au asigurat unui tânăr maramureșean „un sejur” în arest

Ulciorul nu merge de multe ori la apă. De acest lucru s-a lămurit și un tânăr maramureșean obișnuit cu găinăriile.

În noaptea de duminică spre luni, ora 01.12, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi prin 112 de un bărbat de 31 de ani că într-un garaj situat pe strada Victoriei din municipiu se află persoane care încearcă să sustragă bunuri.

„Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat un tânăr de 24 de ani, din Mireşu Mare, care a recunoscut faptul că a deschis ușa garajului în cauză, iar din interior a sustras o trotinetă. Poliţiştii au recuperat prejudiciul şi au predat trotineta părţii vătămate. Față de tânărul bănuit de comiterea faptei, a fost emisă ordonanță de reținere pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

În fapt, oamenii legii au descoperit că nu era la prima abatere. Una a avut loc cu câteva ore înainte. Astfel, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 12.10.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului F.I. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată (două acte materiale), prevăzută de art. 228 al. 1, art. 229 al. 1 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și art. 41 alin. 1 Cod penal. La data de 12.10.2020, faţă de numitul F.I. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul F.I., în noaptea de 10/11 octombrie 2020 și în data de 12 octombrie 2020 a sustras bunuri dintr-un autovehicul și dintr-un garaj, ambele situate pe strada Victoriei din municipiul Baia Mare, prejudiciul total cauzat fiind în cuantum de aproximativ 1100 lei.

La data de 12 octombrie 2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu