Share
Amenzi mari pentru cei care fac grătar în fața blocului

Amenzi mari pentru cei care fac grătar în fața blocului

Vremea caldă se apropie cu pași repezi. După un anotimp rece, oamenii simt nevoia de a petrece mai mult timp în natură. Cei care locuiesc la bloc se mulțumesc cu spațiul din jurul locuinței. Cum aerul curat face poftă de mâncare, locatarii sunt tentați să improvizeze un picnic cât mai aproape de casă.

Ceea ce  mulți nu știu, este că, există  o lege ce vizează desfăşurarea activităţilor de picnic și în care se precizează clar faptul că grătarele în aer liber se pot face doar în zone special amenajate. Amenda poate ajunge până la 5.000 de lei.

Potrivit regulilor ce au fost stabilite prin Legea nr. 54/2012, picnicurile și grătarele se pot organiza doar cu respectarea unor reguli clare.

Conform actului normativ, activitatea de picnic se definește ca „orice activitate de recreere desfăşurată în zone în care oamenii obișnuiesc să-și petreacă timpul liber, aflate pe domeniul public ori privat al statului şi/ sau al primăriilor, de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/ sau alimente, dar şi, după caz, aprinderea ori nu a focului”,potrivit Avocat.net.

Sunt stabilite două zone clare în care se pot organiza picnicuri sau grătare:

  • în zonele indicate pentru activităţile de picnic, unde sunt permise activităţi de picnic, dar nu și aprinderea focului;
  • în zonele special amenajate pentru activităţile de picnic, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

Astfel, cei care fac grătar în zonele care nu sunt amenajate special pentru această activitate pot primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu