Share
Talent și seriozitate: La doar 15 ani, Carina Hojda din Moisei și-a lansat deja cea de-a doua carte (FOTO)

Talent și seriozitate: La doar 15 ani, Carina Hojda din Moisei și-a lansat deja cea de-a doua carte (FOTO)

Despre Carina Hojda este din Moisei am mai scris anul trecut pe vremea asta, când a reușit să obțină nota maximă la Evaluarea Națională. Vă spuneam atunci și vă reamintim că este un adolescent exemplu. 

A câștigat doi ani la rând Olimpiada Națională de Limba Română, a publicat două cărți (volumul al doilea recent, despre care și vorbim în cele ce urmează), tocmai a absolvit clasa a IX-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj ș.a.

„Ana si blestemul insulei fermecate”

Tânăra maramureșeancă a scris prima carte când avea 11 ani, iar cititorii au cerut continuarea. Zilele trecute a fost lansată deja.

„Cartea „Ana si blestemul insulei fermecate” este continuarea primului volum „Ana si talismanul secretelor”. Povestea celor trei prieteni, Ana, Paula și Andrei continuă cu noi provocări, mistere de dezlegat și aventuri în universul magic. Ei pleacă în căutarea prietenei lor pierdute, Păpădie. Oare vor reuși să o găsească și să o salveze? Vor reuși să învingă răul odată pentru totdeauna și să îl distrugă pe cel mai mare dușman al lor?

Am scris cartea pe parcursul a doi ani, în paralel cu școala, temele, olimpiadele și examenele. Aveam mult mai multe idei de cum să portretizez mai bine personajele, de cum să fac acțiunea mult mai complexă decât cea din primul volum, așa că am avut nevoie și de mai mult timp pentru a lucra la acest roman de aproape 400 de pagini. Deocamdată poate fi cumpărată doar direct de la mine (am primit deja o mulțime de mesaje și comenzi!), dar în curând se va putea găsi și comanda și de pe emag.

Vreau să mai continui seria, deja am idei pentru un al treilea volum pe care am de gând să îl incep chiar vacanța aceasta. Mai departe de atât înca nu m-am gândit, dar orice este posibil”, a declarat, pentru DirectMM, Carina Hojda.

Am mai întrebat-o cum s-a acomodat cu liceu și cum de a ales să studieze științele naturii.

„Nu am fost niciodată mai fericită decât în ultimele săptămâni de când am început să merg la liceu fizic. Chiar dacă a fost mai greu cu perioada îndelungată în care am făcut ore online, am reușit să mă acomodez foarte bine, chiar mai ușor decât credeam. Iubesc orașul, am profesori minunați, iar cu colegii m-am înțeles foarte bine încă din prima zi. M-au susținut foarte mult și la lansarea de carte.

Am ales profilul de științe ale naturii și nu regret absolut deloc. Încă nu sunt sigură în ce direcție se îndreaptă viața mea, dar vreau să am mai multe posibilități, să am de unde să aleg. Chiar dacă învăț acum și mate, chimie, fizică și bio, încă pot să scriu în timpul liber.

Sunt o persoană care simte nevoia să facă ceva în fiecare moment, de aceea nu mă deranjează faptul că trebuie să invăț la mai multe materii. Vreau să mă dezvolt în mai multe domenii, pentru că încă nu știu ce voi face pe viitor. Dar cred și sper că scrisul va rămâne mereu cea mai mare pasiune a mea”, spune Carina.

L.C.H.

Lasă un comentariu