Share
Modificări legislative care vor ajuta la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere

Modificări legislative care vor ajuta la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere

Am votat miercuri, 7 februarie, în plenul Camerei Deputaților, un proiect de lege inițiat de PNL, care vine în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale.

Legea vizează modificarea și completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Potrivit modificărilor votate în plenul Camerei Deputatilor, drumuri forestiere, căi ferate forestiere și lucrări de corectare a torenților, precum și a terenurilor aferente acestora, din domeniul public al statului din administrarea MMAP, prin Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, pot trece cu titlu gratuit din domeniul public al statului în domeniul public al unor unități administrativ – teritoriale.

De asemenea, legea prevede și trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea MMAP, prin Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în domeniul privat al statului la solicitarea scrisă a persoanelor fizice sau juridice ce dețin în proprietate terenurile aferente întregului drum forestier, în vederea transmiterii cu titlu oneros către acestea.

Aceste modificări legislative vor ajuta la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, o problemă nerezolvată pentru mulți maramureșeni.

Călin Bota

Deputat PNL Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu