Share
Start promițător de 2023: Faimoasa mică artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, a obținut medalie de argint, performanță în Olanda!

Start promițător de 2023: Faimoasa mică artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, a obținut medalie de argint, performanță în Olanda!

Start promițător de 2023: Faimoasa mică artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, a obținut medalie de argint, performanță în Olanda!

DirectMM.ro a tot scris povestea Sarei Sitar, tenismena în vârstă de 11 ani din Baia Mare, care dorește să calce pe urmele Simonei Halep, dar căreia îi lipsește condiția financiară pentru a ajunge la acest nivel, cu toate că are talent.

Sara Nicole Sitar, jucătoare de tenis legitimată la CS Sport Club Călin Baia Mare a participat la primul turneu International Tennis Europe U12 din acest an și a reușit performanța să ajungă în finală. Turneul Focus/Robey Open 2023 a avut loc în Rotterdam, Olanda, în perioada 25 februarie 2023–5 martie 2023.

Un argint cât aur

A jucat finala la proba de dublu, cu partenera ei, Ana Stratulat, o finală foarte disputată, pe care au pierdut-o în set decisiv, în maxitiebreak. În finală au întâlnit perechea formată din jucătoarea finlandeză Sonia Sirenius și belgianca Ella Van Gestel, în fața cărora au pierdut cu scorul de 4-6, 6-3, 8-10. De asemenea, în proba de simplu, Sara a avut un parcurs aproape ireproșabil. A jucat 2 meciuri în calificări, câștigându-le categoric și a intrat pe tabloul principal. În primul meci din calificări a întâlnit o jucătoare foarte bună din Elveția în fața căreia Sara a cedat un singur game 6-0 6-1; apoi în al doilea tur a trecut de jucătoarea din Kazahstan, cu scorul de 7-5 6-3 și s-a calificat mai departe în tabloul principal unde a jucat alte 3 meciuri; a intrat într-o grupă G, unde s-a confruntrat cu o altă jucătoare din Kazahstan și 2 olandeze.

Sara a câștigat 2 meciuri fără prea mari emoții, cu sportive din Kazahstan și Olanda, iar meciul care stabilea câștigătoarea grupei și implicit intrarea pe tabloul de play-off, a fost un meci pe care Sara l-a dominat, dar din păcate, nu a reușit să-l câștige, după ce a avut 5 mingi de meci, a cedat cu scorul de 3-6, 6-1, 13-15, în fața olandezei Cara Nițescu, jucătoarea nr. 1 în Olanda, iar aceasta a intrat in play-off și a ajuns până în finală.

În luna februarie 2023, HHC (Hope and Homes for Children) s-a gândit la Sara și i-a oferit o bursă, așa cum merită, pentru a-și putea achiziționa echipamentul necesar, două rachete noi, de care avea musai nevoie, dar și posibilitatea de a se antrena în Padova, Italia.

Talent, har, muncă, sprijin

„Performanța în orice înseamnă talent, har și multă, multă muncă. Dar și șansă. Șansa să poți să îți crești talentul, să poți munci pentru ca el să devină aur. Sara, la 11 ani, iubește tenisul și este campioană națională. Știe ce înseamnă 6 ore de antrenament pe zi, presiunea competițiilor, bucuria victoriei, dar și cât de tare doare să fie nevoie să o iei de la capăt, dar să ei puterea să o faci totuși. Dar mai ales Sara știe și simte apăsarea mamei, câteodată neputința ei de a-i acoperi toate nevoile legate de a face tenis de performanță. Lupta mamei este și lupta Sarei; înțelege când nu se poate mai mult și parcă atunci luptă și mai tare. Bursa „Dar” pe care Sara a primit-o anul trecut a ajutat-o pe mamă să îi poată cumpăra echipamentele necesare pentru antrenament și competiții. Și 2 rachete noi, de care avea neapărată nevoie. Iar o parte din banii primiți le-a fost ajutor pentru plata chiriei în Italia, acolo unde, cu foarte multe eforturi, mama a dus-o pe Sara, pentru a se antrena. Am primit fotografia aceasta de la Sara recent; nici o mie de cuvinte nu pot spune mai mult și mai frumos despre bucuria Sarei, ca zâmbetul ei”, arată HHC. Cine vrea să susțină performanță Sarei poate redirecționa impozitul pe profit către TenniSara, completând formularul 230 din link-ul următor AICI!

C.Ț.

Citește și

Baia Mare în mișcare pentru mica artistă a sportului: Sara Nicole Sitar, adevărată campioană, ajutată prin alergare să își îndeplinească o dorință!

Baia Mare în mișcare: Ajută mica artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, la nivel național, să își îndeplinească o dorință în 2023!

Performanță excepțională: Tânăra maramureșeancă Sara Sitar este noua campioană națională la tenis, categoria U10. Este lidera la zi a clasamentului FRT! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu