Share
Performanță excepțională: Tânăra maramureșeancă Sara Sitar este noua campioană națională la tenis, categoria U10. Este lidera la zi a clasamentului FRT! (FOTO)

Performanță excepțională: Tânăra maramureșeancă Sara Sitar este noua campioană națională la tenis, categoria U10. Este lidera la zi a clasamentului FRT! (FOTO)

O tânără din Maramureș este noua Simona Halep a României. La numai nouă ani, Sara Nicole Sitar cucerește trofeu după trofeu, arătând că sportul alb are continuitate în țara noastră.

Sara Sitar a cucerit recent titlul de campioană națională la categoria sa de vârstă. Federația Română de Tenis a făcut publice rezultatele celei mai recente competiții de vară care a avut loc în Capitală.

Sara Nicole Sitar, jucătoarea celor de la Clubul Sportiv „Sport Club Calin” Baia Mare, și Cătălin Munteanu, de la CSM Unirea Slobozia, sunt noii campioni ai României, după ce au câștigat probele de simplu la Campionatele Naționale Individuale de Vară U10 (vezi foto deschidere material!). Organizată de FRT pe terenurile Centrului Național de Tenis din București, competiția din acest an a avut la start pe cei mai buni jucători de la această categorie de vârstă, iar favoriții și-au respectat condiția.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu al fetelor, Sara Sitar a jucat în finală împotriva favoritei nr. 7, Eva Bulai, de la LPS Mircea Eliade București. Jucătoarea din Baia Mare, care este și pe locul 1 în clasamentul FRT la 10 ani, a câștigat cu 4-1, 4-1. În finala mică, pentru locul trei, Brândușa Roxana Dumitru, de la TC Sun Alba Iulia, cap de serie nr. 6, a trecut cu 5-3, 4-1, de Maria Petrache Bozu, de la TC Enache București. În turneul de simplu al băieților, în finală s-au întâlnit favoritul nr. 1, Nicholas Andrei Tănasă, de la CSM Brăila, și favoritul nr. 3, Cătălin Munteanu. La finalul unui meci foarte disputat, Cătălin s-a impus cu 5-3, 4-1, reușind să-și treacă în palmares cel de-al doilea titlu de campion național în acest an, după cel de la dublu. Directorii de turneu pentru aceste Campionate Naționale au fost antrenorii federali Gabriel Moraru și Andrei Mlendea. Arbitrul principal a fost Cristian Ștefan, ajutat pe tot parcursul competiției de arbitrii Oana Irimescu, Corina Toader, Tudor Antonescu, Cornel Chivaru și Stelică Mușat.

Sara Sitar este considerată o adevărată colecționară de premii. Micuța s-a născut în 4 decembrie 2011 și a debutat în sportul alb la o vârstă extrem de fragedă, trei ani și jumătate, fiind îndrumată de antrenorul Gheorghe Calin, la clubul „Sport Club Calin” Baia Mare. A început să participe la competiții în anul 2017, iar de atunci a obținut zeci de premii la competiții din întreaga țară, concurând, uneori, chiar și cu băieți mai mare ca vârstă. Așa cum am mai spus, ea se află pe locul 1 în clasamentul Federației Române de Tenis. O felicităm și îi dorim mult succes în continuare!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu