Share
Baia Mare în mișcare: Ajută mica artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, la nivel național, să își îndeplinească o dorință în 2023!

Baia Mare în mișcare: Ajută mica artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, la nivel național, să își îndeplinească o dorință în 2023!

Baia Mare în mișcare: Ajută mica artistă a sportului, Sara Sitar, o adevărată campioană, la nivel național, să își îndeplinească o dorință în 2023!

Considerată viitoarea Simona Halep, Sara Sitar este campioană națională de tenis la grupa de sub 10 ani, iar în 2022 a câștigat un turneu internațional organizat la Academia lui Rafael Nadal și a fost acceptată la Academia de Tenis din Padova.

Italienii oferă condițiile tehnice, mama, cu un salariu de profesor la Baia Mare, care o crește singură pe micuță printre credite și nevoi zilnice, trebuie să acopere costurile legate de cazare, școlarizare, mâncare, arată playsport.ro, care arătau că situația financiară este una dificilă, în raport cu necesitățile vieții de sportiv „Eu nu pot să o susțin din veniturile pe care le am. Povestea noastră trebuie să fie auzită, cineva să o susțină. O să-i frâng aripile”, spunea, în vara 2022, mama campioanei, Simona Sitar, mai arată sursa citată în acest articol.

7 Ianuarie 2023, ora 11.00. Se va organiza alergare cu strângere de fonduri, pentru a o ajuta pe Sara să participe la Tennis Europe 2023. Locația aleasă pentru acțiune este Monumentul Ostașului Român Baia Mare. „Dacă m-aș duce pe o insulă pustie și aș putea lua doar 3 lucruri cu mine aș lua mingea, racheta de tenis și pe mama mea”, arată Sara Sitar. Are doar 11 ani și un palmares impresionat de titluri și de medalii câștigate la competiții naționale și internaționale de tenis. E ambițioasă, luptătoare și hotărâtă ca într-o bună zi să devină „numărul 1 mondial”. Mama îi e cel mai bun prieten și singurul suport pe care îl are de când se știe. Din venituri modeste s-a străduit mereu să îi ofere contextul potrivit pentru a-și urmări visul. Sportul de performanță este însă costisitor pentru o familie mono-parentală, iar adesea talentul ajunge să fie învins de lipsurile materiale. Sara Sitar este considerată o adevărată colecționară de premii. Micuța s-a născut în 4 decembrie 2011 și a debutat în sportul alb la o vârstă extrem de fragedă, trei ani și jumătate, fiind îndrumată de antrenorul Gheorghe Calin, la clubul „Sport Club Calin” Baia Mare. A început să participe la competiții în anul 2017, iar de atunci a obținut zeci de premii la competiții din întreaga țară, concurând, uneori, chiar și cu băieți mai mare ca vârstă. În vara anului 2021 ea a ajuns să fie pe locul 1 în clasamentul Federației Române de Tenis.

O felicităm și îi dorim mult succes în continuare! Dar înainte să ajutăm campioana! „Pentru a încerca să venim în sprijinul Sarei, dorim să organizăm o tură de alergare cu strângere de fonduri, care urmează să fie depuse în contul Sarei. Cum te poți implica? Te așteptăm să alergi alături de noi pe unul din cele 2 trasee sau/și donând o anumită sumă în cadrul campaniei (https://www.gofundme.com/…/ajuto-pe-sara-sa-participe…) sau/și ajută-ne cu promovarea evenimentului”, arată organizatorii acestei activități.

C.Ț.

Citește și

Performanță excepțională: Tânăra maramureșeancă Sara Sitar este noua campioană națională la tenis, categoria U10. Este lidera la zi a clasamentului FRT! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu