Share
Baia Mare în mișcare pentru mica artistă a sportului: Sara Nicole Sitar, adevărată campioană, ajutată prin alergare să își îndeplinească o dorință!

Baia Mare în mișcare pentru mica artistă a sportului: Sara Nicole Sitar, adevărată campioană, ajutată prin alergare să își îndeplinească o dorință!

Baia Mare în mișcare pentru mica artistă a sportului: Sara Nicole Sitar, adevărată campioană, ajutată prin alergare să își îndeplinească o dorință!

În 7 Ianuarie 2023, de la ora 11.00, s-a organizat alergare cu strângere de fonduri, pentru a o ajuta pe Sara să participe la Tennis Europe 2023. Locația aleasă pentru acțiune este Monumentul Ostașului Român Baia Mare. „Dacă m-aș duce pe o insulă pustie și aș putea lua doar 3 lucruri cu mine aș lua mingea, racheta de tenis și pe mama mea”, arată Sara Sitar.

Are doar 11 ani și un palmares impresionat de titluri și de medalii câștigate la competiții naționale și internaționale de tenis. E ambițioasă, luptătoare și hotărâtă ca într-o bună zi să devină „numărul 1 mondial”. Mama îi e cel mai bun prieten și singurul suport pe care îl are de când se știe. Din venituri modeste s-a străduit mereu să îi ofere contextul potrivit pentru a-și urmări visul. Sportul de performanță este însă costisitor pentru o familie mono-parentală, iar adesea talentul ajunge să fie învins de lipsurile materiale.

Sara Sitar este considerată o adevărată colecționară de premii. Micuța s-a născut în 4 decembrie 2011 și a debutat în sportul alb la o vârstă extrem de fragedă, trei ani și jumătate, fiind îndrumată de antrenorul Gheorghe Calin, la clubul „Sport Club Calin” Baia Mare. A început să participe la competiții în anul 2017, iar de atunci a obținut zeci de premii la competiții din întreaga țară, concurând, uneori, chiar și cu băieți mai mare ca vârstă. În vara anului 2021 ea a ajuns să fie pe locul 1 în clasamentul Federației Române de Tenis. Considerată viitoarea Simona Halep, Sara Sitar este campioană națională de tenis la grupa de sub 10 ani, iar în 2022 a câștigat un turneu internațional organizat la Academia lui Rafael Nadal și a fost acceptată la Academia de Tenis din Padova. Italienii oferă condițiile tehnice, mama, cu un salariu de profesor la Baia Mare, care o crește singură pe micuță printre credite și nevoi zilnice, trebuie să acopere costurile legate de cazare, școlarizare, mâncare, arată playsport.ro, care arătau că situația financiară este una dificilă, în raport cu necesitățile vieții de sportiv „Eu nu pot să o susțin din veniturile pe care le am. Povestea noastră trebuie să fie auzită, cineva să o susțină. O să-i frâng aripile”, spunea, în vara 2022, mama campioanei, Simona Sitar, mai arată sursa citată în acest articol.

„Aș dori să-mi exprim cuvintele de recunoștință atât pentru organizatori (Baia Mare în Mișcare) dar și pentru cei care au luat parte la eveniment într-un fel sau altul (alerâand sau pur și simplu susținând). În lume există puțini oameni de acest fel: care să își ajute semenii. Astfel de oameni oferă altora speranța și ajutor dezinteresat. Dumnezeu să vă dea putere și sănătate, Să fiți răsplătii cu tot ce este mai bun!”, arată pentru DirectMM.ro Simona Sitar, mama micuței Sara. O felicităm și îi dorim mult succes în continuare! Dar înainte să ajutăm campioana! Poți ajuta pe Sara AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu