Share
„Liturghia de după Liturghie”: Masa caldă de la Bisericuța de Lemn din Baia Mare a fost livrată de preoți acasă la asistații social (GALERIE FOTO)

„Liturghia de după Liturghie”: Masa caldă de la Bisericuța de Lemn din Baia Mare a fost livrată de preoți acasă la asistații social (GALERIE FOTO)

Cine a spus că Biserica nu își îndeplinește rolul de asistență socială sigur nu a trecut pragul Parohiei Ortodoxe „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare. În fiecare duminică, aici iau masa nevoiași din tot orașul, numai că, în contextul pandemiei COVID-19, s-au decis măsuri speciale.

Preoții slujitori ai parohiei, părintele paroh Vasile Fodoruț și părintele Ghiță Man, alături de părintele Bogdan Gavra, au transportat alimentele oferite de obicei în centrul social al Bisericuței de Lemn, dar și alte alimente necesare, direct acasă la asistații sociali care au nevoie de hrană. Acțiunea a fost organizată de Parohia Ortodoxă Sfântul Iosif Mărturisitorul din Baia Mare, Asociația Standarde pentru Baia Mare și Centrul de Cercetare și Formare al Centrului Universitar Nord Baia Mare.

„În situația actuală am decis că nu putem organiza masa pentru nevoiași la centrul nostru, așa cum făceam de obicei. Astfel că am consultat baza de date cu cazuri sociale pe care le avem în asistență. Am decis să transportăm, împreună cu voluntarii noștri, masa caldă, dar și o serie de alimente la asistații sociali care au cea mai mare nevoie, mai exact cazurile cele mai delicate. Vorbim despre oameni vârstnici, persoane nevăzătoare sau cu handicap sever. Am dus aproximativ 100 de porții în tot orașul, cu precădere în Ferneziu, acolo unde avem în asistență mai multe familii numeroase” – a explicat, pentru DirectMM.ro, părintele Vasile Fodoruț.

Însă, acțiunile sociale – deja numeroase în cadrul Parohiei Sfântul Iosif Mărturisitorul – nu se vor opri nici pe departe aici. „Am decis să ajutăm, atât cât putem, toți nevoiașii. Pe lângă masa caldă și alimentele de duminică, vom organiza o acțiune miercuri. Atunci vom transporta alimentele necesare acestor persoane. Vom duce alimentele dorite persoanelor vârstnice care au nevoie de ele. Acolo unde nu sunt condiții financiare, vom cumpăra noi alimentele necesare” – a completat părintele Vasile Fodoruț.

Cătă ȚINEGHE

 

1 Comentariu în această postare

  1. Dumnezeu a ales preoți binecuvântați și le-a dat în suflet filantropia!!! De ce sunt altfel restul oamenilor…?

    Răspunde

Lasă un comentariu