Share
Responsabilitate și implicare pentru un mediu mai curat: Peste o mie de saci cu deșeuri, colectați în numai câteva ore de pe malurile Lacului Firiza (FOTO)

Responsabilitate și implicare pentru un mediu mai curat: Peste o mie de saci cu deșeuri, colectați în numai câteva ore de pe malurile Lacului Firiza (FOTO)

Oameni de toate vârstele și din diferite colțuri ale lumii s-au unit astăzi și au participat la evenimentul organizat de Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș, au arătat oficialii instituției, care continuă, astfel, acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei.

S-au implicat voluntari internaționali ai Corpului European de Solidaritate, ai Centrului pentru Dezvoltare Durabilă Greentin, ai Federației YMCA România, ai Asociației YellowShirts și ai Fundației Somaschi, au mai precizat responsabilii acțiunii.

„Prin acțiunea de colectare a deșeurilor dorim să oferim un exemplu de bune practici prin care se reduce poluarea apei. În cadrul turului ghidat, voluntariilor le-au fost prezentate detalii tehnice ale barajului Strâmtori-Firiza”, a explicat Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Cetățenii s-au organizat în echipe de 4-6 persoane și au colectat selectiv deșeurile de pe malul lacului Firiza. Au fost organizate șase locații de colectare a deșeurilor, fiind adunați peste o mie de saci. „Una dintre problemele cu care se confruntă omenirea la ora actuală este poluarea apelor. Aceasta are consecințe directe și imediate, atât asupra mediului și apelor, cât și asupra accenturăii fenomenelor extreme prin care trece astăzi omenirea: secetă/indundații/eroziune costieră. Fiecare dintre noi poate face ceva pentru a proteja mediul! Mulțumim tuturor pentru spiritul civic de care ați dat dovadă!”, a conchis Cristina Vădan.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu