Share
Record de eficiență: Câinele polițist Teba a prins autorii unui furt într-un sfert de oră; Lista infracțiunilor „dovedite” de agentul special maramureșean (GALERIE FOTO)

Record de eficiență: Câinele polițist Teba a prins autorii unui furt într-un sfert de oră; Lista infracțiunilor „dovedite” de agentul special maramureșean (GALERIE FOTO)

Un sfert de oră. Atât i-a fost de ajuns câinelui polițist Teba pentru a mirosi autorii unei infracțiuni comise în Maramureș. Este încă un caz rezolvat cu succes de agentul patruped, aflat mereu în linia întâi.

Câinele poliţist Teba se antrenează în continuare şi face tot posibilul ca fiecare misiune la care participă să fie încheiată cu succes. De această dată a fost cooptată în echipa de cercetare constituită în urma sesizării unui furt pe raza localităţii Sălsig. Practic, o femeie a apelat 112 precizând că persoane necunoscute au reuşit să pătrundă într-o anexă a gospodăriei şi să-i sustragă o drujbă. Prejudiciul a fost de aproximativ 1000 de lei, însă Teba nu ia niciodată în calcul valoarea lucrurilor sustrase, ci urmele infractorului.

„Odată ajunsă la faţa locului, Teba a luat urma şi a pornit la drum. Împreună cu conductorul său, agent şef adjunct Bandi Zoltan, au ajuns, pe rând, la două locaţii. Bineînţeles, la una dintre ele, în podul unei case nelocuite, se afla bunul sustras. Totul s-a întâmplat în aproximativ 15 minute. Ulterior, poliţiştii au stabilit că bănuiţi de comiterea furtului sunt doi tineri de 15 şi 18 ani, din aceeaşi localitate. Aşadar, Teba nu este în criză, nici de miros şi nici de urme! Suntem mândri de activităţile ei din fiecare misiune la care participă!” – a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Pentru a înțelege cât de eficientă este Teba, iată câteva dintre cazurile rezolvate de ea! Tot în Sălsig, ca și în cazul de mai sus, numai că, de această dată intrând pe geam, Teba a demonstrat că o femeie a înscenat un furt. În Suciu de Sus, a prins autoarea unui furt din locuință. Femeia a sustras atunci 12.000 de lei. În Vişeu de Sus a fost pe urmele unui violator, a cărui victimă chiar a decedat. La Satulung a descoperit autorul mai multor distrugeri de autoturisme. La Coaş şi Cerneşti i-a condus pe poliţişti către persoanele care au sustras aur şi bani din locuinţe.

În Berinţa a soluţionat un furt de motorină şi piese auto. În Țara Lăpușului a găsit o persoană dispărută. A fost chemat să intervină și în județul vecin. În Satu Mare a luat urma autorului unei tâlhării. Tot în județul Satu Mare, Teba a prins, în câteva ore, autorul unui duble crime. Nu este de mirare, așadar, de ce a primit distincția de „cel mai bun câine de urmă” al Poliției Române, iar, alături de conductorul său Bandi Zoltan, titlul de „cel mai bun cuplu canin din țară”.

Cătă ȚINEGHE

Foto de la premierea cuplului canin Teba – Bandi Zoltan

Lasă un comentariu