Share
Oameni pentru oameni: Încă două persoane au donat în Maramureș plasmă convalescentă pentru cei infectați cu COVID-19 (FOTO)

Oameni pentru oameni: Încă două persoane au donat în Maramureș plasmă convalescentă pentru cei infectați cu COVID-19 (FOTO)

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în Maramureș, de la începutul pandemiei, a trecut de 900. S-au vindecat, conform statisticii oficiale, aproape 500 dintre ei.

Cei care au scăpat cu bine de noul coronavirus pot dona plasmă convalescentă, aceasta fiind extrem de utilă în vindecarea celor infectați, evident cu condiția să aibă suficienți anticorpi. Însă, cel mai important lucru de reținut este că orice donare poate salva viața cuiva care se confruntă în prezent cu boala.

În ultimele ore, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Maramureș, două persoane au încercat să ofere un sprijin pentru salvarea unei vieți. „Fapte pentru care nu există suficiente cuvinte de mulțumire! Din dorința de a-i ajuta pe cei care luptă cu boala, domnul Cosmin N.L. a donat plasmă cu generozitate. Vă mulțumim pentru că respectați viața și dați o șansă la viață unui necunoscut!”, „Astăzi mulțumim de asemenea pentru umanitate, înțelegere și bunăvoință domnului S., donator de plasmă convalescentă, care a răspuns apelului de donare pentru viață! Suntem recunoscători și apreciem enorm fiecare donator, fiecare pungă de sânge donată, pentru că știm cât de importantă este existența lor în fiecare zi. Pacienți necunoscuți așteaptă cu speranță oameni cunoscuți, necunoscuți care să le doneze picăturile salvatoare”, anunțat reprezentanții CTS Maramureș.

Cu toate că tinerii sunt mai puțin expuși acestui COVID-19, sunt și persoane din categorii de vârstă mai puțin vulnerabile, care au ajuns în spital în stare critică din cauza noului coronavirus. Este și cazul tinerei în vârstă de 25 de ani, despre care am scris că a fost inițiat un apel umanitar pe rețelele de socializare. Mama ei a ținut să mulțumească pentru că au apărut donatori.

„Viata ne-a pus greu la încercare puterile și credința, dar ne-a arătat că, în astfel de momente critice, neașteptat de multi oameni cu suflet mare au sărit, neconditionat, în ajutor: s-au rugat pentru puiul meu, Timea, au venit să doneze plasmă, au dorit să doneze și sânge, numai să poată face ceva pentru „fata de 25 de ani” cum o stie, de acuma, pe Timi a mea, toată lumea. Am fost greu încercați, dar am simtit, de aici, din spital, forța rugăciunilor tuturor si, sper, sa vedem semnele însănătoșirii puiutului meu cât mai curând! Pentru toate rugăciunile voastre, pentru că ati venit la Centrul de transfuzii sa donați, mă uit către Dumnezeu și îi mulțumesc Lui și vouă, deopotrivă!!! O mamă îndurerată, dar plină de speranță și recunoștință”, a fost mesajul acesteia.

Conform surselor noastre, tânăra a primit plasmă convalescentă în aceste zile (inclusiv de la Cluj), starea sa este stabilă, însă nu s-a îmbunătățit. Ea rămâne încă critică. Ar fi de preferat ca mai mulți maramureșeni vindecați să se mobilizeze și să doneze plasmă convalescentă, atât de utilă în vindecarea altor pacienți cu COVID-19.

Însă, la CTS Maramureș, au venit și donatori în sprijinul celor care se confruntă și cu alte boli. „Trombocitele de afereză, sunt mult așteptate de pacienții cu afecțiuni hematologice grave.Mulțumim domnule pentru că răspundeți de fiecare dată rugăminții noastre de a ne ajuta donând aceste componente prețioase. Donatorii de sânge sunt oameni importanți, pe care se bazează întreaga comunitate”, au scris cei de la CTS Maramureș.

C.Ț.

Explicație galerie foto – primii doi sunt donatori de plasmă convalescentă, iar al treilea este donator de trombocite de afereză

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu