Share
Apel umanitar: O tânără în vârstă de 25 de ani infectată cu COVID-19 are nevoie urgentă de plasmă! E intubată la Spitalul TBC din Baia Mare

Apel umanitar: O tânără în vârstă de 25 de ani infectată cu COVID-19 are nevoie urgentă de plasmă! E intubată la Spitalul TBC din Baia Mare

Caz disperat în Maramureș. O tânără în vârstă de 25 de ani, infectată cu COVID-19, are nevoie urgentă de plasmă convalescentă. În prezent, aceasta este internată la Spitalul de Pneumoftiziologie și este in stare critică, fiind intubată.

Pe rețelele de socializare, apropiații fetei au distribuit un mesaj către cei care s-au vindecat de noul coronavirus, rugându-i să doneze plasmă convalescentă.

“URGENT! Facem apel la persoane care au avut COVID și s-au vindecat! Căutăm donatori de plasmă pentru o tânără de 25 de ani în stare critică la spitalul TBC!!! Oameni dragi vă rugăm din suflet dacă puteți să ajutați! Persoană de contact: 0749 296 785”, se arată în mesaj.

Conform surselor medicale, tânăra a ajuns în unitatea medicală sâmbătă. Ea se află, în prezent, pe Secția de Terapie Intensivă și, așa cum am spus, este intubată. Aceleași surse spun că tânăra nu ar avea boli asociate! Din păcate, în prima parte a zilei de luni nu se prezentase nimeni la Centrul de Transfuzii Sanguine, cu toate că s-au vindecat peste 360 de persoane de COVID-19. Plasma convalescentă este extrem de utilă în vindecarea celor infectați, cu condiția să aibă suficienți anticorpi.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu