Share
Mesajul unui medic băimărean: „Chiar nu vrem să devenim eroi”. Medicii și asistenții lucrează zi și noapte, iar unii români își bat joc de eforul lor!

Mesajul unui medic băimărean: „Chiar nu vrem să devenim eroi”. Medicii și asistenții lucrează zi și noapte, iar unii români își bat joc de eforul lor!

Românii s-au relaxat enorm și au uitat de pandemia COVID-19 ca și cum nici măcar nu s-ar fi întâmplat. Dar iată că, în ciuda celor care ignoră existența virusului, amețiți de teorii ale conspirației, ori de cei care manipulează populația, boala se extinde. Și culmea, nu au fost solicitate „decât” câteva reguli minimale. Dar românul, expert în politică și fotbal, a găsit că se mai pricepe la ceva: la medicină.

Maramureșul a înregistrat 9 decese de la începutul pandemiei. Iar decesul 7, conform statisticii, este un medic de familie din Satulung. Nicolae Ștrempel s-a luptat cu virusul, dar acesta l-a răpus. Ceea ce nu înțeleg cei care sunt manipulați de mașinăria mediatică ce pare să îi convingă că acest nou coronavirus nu există este faptul că sunt oameni care lucrează zi și noapte ca ei să fie în siguranță. Însă inconștiența fabuloasă a unor concetățeni conduce la decese. Chiar și în rândul salvatorilor. Vă prezentăm opinia unuia dintre cei mai respectabili și dedicați medici din Baia Mare, Călin Man.

„România pe locul 3 în Europa…adică pe podium…Și din nou ocupăm locuri fruntașe pe care alții nu le-ar dori…Ni se închid granițe, ni se impun restricții de călătorie. Săptămâna ce o încheiem a fost marcată de pierderea unui medic de familie, coleg, răpus de virus…Dacă pierderea lui era în perioada de urgență sau când mass media relata orice eveniment de acest gen, era numit erou, la nivel național. Așa, a devenit un număr pe o statistică județeană…nr. 7. Autoritățile locale au marcat acest eveniment nefericit, prin mesaje online…o minimă recunoștință față de colegul nostru…ca el sunt și alții, mereu expuși, mereu vulnerabili față de un dușman invizibil. Chiar nu vrem să devenim eroi, chiar nu vrem să murim ca eroi, ne place viața, cred că tuturor le place…Altfel, asistăm la eterna joacă de-a șoarecele și pisica, în care rolurile întotdeauna se inversează…Politicul și eterna balanță care se înclină mai întotdeauna după interesele meschine, de grup restrâns sau chiar personal, fac să nu mai înțelegi mai nimic în țara asta. Așa că, azi pe la ora 13, în rutina zilnică vom urmări statistica…s-au mai infectat, au mai decedat, au mai ajuns în ATI. Până atunci, bolnavii confirmați se vor externa la cerere, pentru că pot, izolații și carantinații vor ieși din restricții, pentru că pot…E life total în țara asta…”, a scris doctorul Călin Man.

Cu toate că România pare să nu se fi trezit din somnul rațiunii, facem apel la cei care încă mai înțeleg faptul că viața este un dar de la Dumnezeu, și nu un dar oferit de vremelnicii politicieni. Pandemia COVID-19, în ciuda tuturor conspirațiilor mondiale absurde, există. Există, de asemenea, un minimal set de reguli care ar trebui respectate. Le respectăm sau murim pe capete? E atât de simplu!

Cătă ȚINEGHE


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu