Share
Sunt ei acum cei închiși!…: „Stăpânii de sclavi” din Bozânta Mică au fost arestați preventiv. Cum își chinuiau victimele (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Sunt ei acum cei închiși!…: „Stăpânii de sclavi” din Bozânta Mică au fost arestați preventiv. Cum își chinuiau victimele (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Așa cum era de așteptat, azi, 5 iunie, Tribunalul Maramureş a admis propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 4 iulie inclusiv, a cinci inculpaţi, membri ai aceleiaşi familii, domiciliaţi în Bozânta Mică, cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

Pentru a dispune măsura arestării preventive a inculpaţilor, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia, în perioada mai 2019 – 30 mai 2020, au dezvoltat o practică în a se deplasa pe raza gării CFR din Baia Mare.

Aceștia, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau diferite persoane (fără adăpost, care nu se pot întreţine singure sau cu probleme psihice), le răpeau sau le determinau, sub falsul pretext că vor primi o remuneraţie rezonabilă, să presteze diverse munci în gospodăriile familiei, ulterior acestea fiind exploatate şi forţate, prin folosirea de ameninţări şi prin exercitarea de acte de violenţă fizică, să muncească în afara unui cadru legal, fără a fi plătite şi fără a fi hrănite corespunzător. Decizia Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Primarul comunei Recea, de care aparține satul Bozânta Mică, Octavian Pavel, a declarat, pentru DirectMM.ro, că oamenii erau tușieri de cai. „Asta făceau ei, vindeau și cumpărau cai. Însă, ei mai săvârșiseră și alte infracțiuni. Poliția mergea frecvent acolo, pentru că ei porneau multe scandaluri. Aveau un trecut infracțional bogat, erau recidiviști”, a spus primarul.

Conform surselor DirectMM.ro, membrii familiei ar fi obișnuit să fure lucerna oamenilor de pe câmpurile din apropiere, s-ar fi îndeletnicit inclusiv cu tâlhării, iar unul dintre ei ar fi făcut închisoare pentru infracțiuni rutiere. De altfel, mica lor comunitate era una de temut, întrucât oamenii ar fi fost extrem de agresivi. Cu toate acestea, sunt unele persoane din sat care ar fi bănuit că romii țineau sechestrate persoane, iar situația nu ar fi fost de ieri, de azi. Nu se știe momentan de ce, probabil din frică, victimele nu au cerut ajutorul celor din exterior.

Vom reveni cu informații!

C.Ț.

Citește și

Caz incredibil în Maramureș: Oameni fără adăpost, răpiți din Gara Baia Mare, duși în Bozânta Mică și transformați în sclavi (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Lasă un comentariu