Share
Juriul a decis!: Baia Mare a ratat titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2023. Câștigător, orașul polonez Lublin

Juriul a decis!: Baia Mare a ratat titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2023. Câștigător, orașul polonez Lublin

Municipiul Baia Mare a pierdut titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2023 în dauna orașului polonez Lublin. Este pentru a doua oară consecutiv când reședința de județ a Maramureșului pierde această șansă și tot în finală.

De altfel, Baia Mare are un istoric bogat în candidaturi. În 2016, a candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, și s-a calificat în finală alături de Timișoara, București și Cluj Napoca, orașul de pe Bega fiind, în cele din urmă, cel declarat câștigător.

În 2017, Baia Mare a intrat în cursa pentru titlul de Capitala Tineretului din România printr-o candidatură concepută de municipiu împreuna cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș. În data de 11 noiembrie 2017 Baia Mare a câștigat titlul de Capitală a Tineretului din România 2018-2019, în detrimentul orașelor Iași și Satu Mare, după care a implementat proiectul în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019.

În anul 2019, Baia Mare a intrat cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2022. În prima etapă Baia Mare a concurat împreună cu orașele Bilbao (Spania), Gdynia (Polonia), Kazan (Rusia), Leiden (Olanda), Lviv (Ucraina), Poznań (Polonia), Ribeira Grande (Portugalia), Tirana (Albania), Ulyanovsk (Rusia), Varaždin (Croația) și Veszprém (Ungaria). Câștigătorul a fost anunțat în noiembrie 2019, acesta fiind orașul Tirana (Albania). Baia Mare a intrat în finală împreună cu orașele Kazan (Rusia), Poznań (Polonia), Tirana (Albania) și Varaždin (Croația).

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu