Share
Frumusețile Maramureșului: Creasta Cocoșului și natura dezlănțuită. Imagini fabuloase surprinse din frontul atmosferic care a adus ninsoare (VIDEO ȘI FOTO)

Frumusețile Maramureșului: Creasta Cocoșului și natura dezlănțuită. Imagini fabuloase surprinse din frontul atmosferic care a adus ninsoare (VIDEO ȘI FOTO)

În timpul sezonului cald, Creasta Cocoșului este una dintre cele mai atractive zone țintite de iubitorii de natură. Cu adevărat priveliștea este una încântătoare și oferă turistului clipe de veritabilă liniște. Pe timpul iernii, numai cei mai temerari se aventurează. S-a întâmplat cu un grup de maramureșeni, care au fost martori ai unui adevărat spectacol al naturii.

Creasta Cocoșului este o arie protejată de interes național situată în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al comunei Desești.

Aria naturală se află în partea central-nordică a județului Maramureș și cea nord-vestică a Munților Gutâi (o grupă muntoasă a Carpaților Maramureșului și Bucovinei, ce aparțin de lanțul muntos al Carpaților Orientali) pe teritoriul sud-estic al satului Mara, la circa 30 km nord, față de orașele Baia Mare și Baia Sprie.

Această rezervație este situată la o altitudine medie de 1200 m, punctul cel mai înalt al Crestei are 1450 m, fiind considerat vârful propriu zis. Este caracterizată printr-o grupare de stânci ascuțite cu o formă crenelată întinzându-se pe o lungime de 200 de m pe direcția NV – SE. Denumirea este dată de localnici datorită aseamănării crestei privite dintr-un anumit unghi cu o creastă de cocoș. La baza Crestei se află o zonă cu aspect de podiș, denumită Poiana Boului. Creasta Cocoșului este o zonă naturală cu o gamă diversificată de floră și faună, exprimată atât la nivel de specii cât și la nivel de ecosisteme terestre.

Nu este de mirare, așadar, de ce este atât de căutată de turiștii din județ, din țară sau străinătate. La început de sezon rece, mai mulți iubitori de natură, în frunte cu băimăreanul Sorin Toth, echipați corespunzător drumețiilor pe munte au avut parte de un veritabil spectacol al naturii.

Aceștia au urcat pe Creasta Cocoșului chiar înainte ca frontul atmosferic de vreme capricioasă să aducă ninsoare în acest colț de Maramureș, fiind surprinși de ninsoare și vânt la înălțime.

Ba mai mult decât atât, au surprins și un fenomen meteorologic spectaculos și rar, numit Gloria, despre care am scris zilele trecute (vezi link-ul la finalul materialului)! Imaginile sunt grăitoare, senzaționale, motiv pentru care DirectMM.ro vi le împărtășește!

Vezi video AICI!

C.Ț.

Video / Foto – Sorin Toth

Citește și

Exclusiv DirectMM.ro: „Fantome” văzute în Maramureș, pe Creasta Cocoșului. Fenomenul Gloria, surprins în toată splendoarea lui de cititorii noștri (FOTO)

Lasă un comentariu