Share
Exclusiv: Filmul băimărean a primit cununa de lauri de finalist în competiția de la Hollywood. Regizorul producției: „Va urma un nou film” (VIDEO ȘI FOTO)

Exclusiv: Filmul băimărean a primit cununa de lauri de finalist în competiția de la Hollywood. Regizorul producției: „Va urma un nou film” (VIDEO ȘI FOTO)

Performanță extraordinară încă de la debut pentru echipa băimăreană a filmului „În umbra lui Shakespeare” („The Silversmith”). Producția a primit cununa de lauri de finalist în prestigioasa competiție.

Zilele trecute, au fost decernate premiile Hollywood Gold Awards. „La secțiunea Film artistic de lung metraj au concurat cinci filme. Aurul a fost obținut de filmul portughez ,,1618″ în regia lui Luis Ismael iar argintul de către filmu croat,, Adam” în regia lui Mario Sulina. Filmul ,,The Silversmith”, în regia lui Janos Tarkanyi, a primit, alături de ceilalți finaliști cununa de lauri de ,,Finalist” în prestigioasa competiție. Pentru noi este o distincție care ne onorează și ne dă încredere că filmul băimărean are viitor. Maramureșul, ca peisaj și arhitectură, este un imens platou de filmare și care merită pus în valoare și prin intermediul filmului artistic. Vă mulțumim tuturor celor care ați fost alături de noi prin încurajari, share-uri sau like-uri! Vă iubim”, a punctat scenaristul Walter Ubelhart.

Regizorul Janos Tarkanyi s-a declarat onorat de cununa de lauri de finalist primită de producție. „Au participat filme din 30 de țări. Unele dintre ele, însă, au fost fabricate de diverse case de producție, având buget și infrastructură net superioare nouă. Pentru noi este extrem de important, o mare onoare că am ajuns în finală. Am fost în „bazinul mare”. Filmul nostru a fost foarte apreciat și am reușit asta cu ceea ce am avut în jurul casei. Acest film aparține întregii echipe. Sigur, eu am făcut montajul și conceptul vizual, însă membrii echipei de 60 de persoane au făcut de toate, au fost și recuziteri, și mașiniști… Filmul este al nostru, al tuturor. Este bucuria tuturor și a fiecăruia în parte. Fiecare își ia partea lui de glorie. Pentru noi este onorant faptul că am ajuns în finală și pentru că am fost cu toții la debut, și Walter Ubelhart ca scenarist, și eu ca regizor de lung-metraj, în trecut am făcut doar scurt-metraje, la fel și actorii. Practic, cu toții au fost debutanți”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Janos Tarkanyi.

Intenția și dorința echipei este ca filmul să poată fi vizionat de cinefili, iar premiera să aibă loc în Baia Mare, poate în cadrul unei proiecții în aer liber, dar asta doar când vremea și contextul epidemiologic vor permite asta. Există promisiuni că va putea fi vizionat și la Cluj. Până atunci, la dispoziția iubitorilor de film există un trailer care poate fi vizionat. În plus, echipa lucrează la un nou proiect, care se anunță și mai grandios. „Știu că există un mare interes în rândul băimărenilor de a vedea filmul și sperăm să reușim să îl aducem în fața publicului. Ne bucură mult acest lucru. Va urma în al doilea film, momentan subiectul este secret, însă pot să vă spun că va fi tot cu tentă istorică. Sunt elemente serioase de recuzită în construcție. Primul film a fost făcut datorită familiei Ulberhart, însă noi sperăm să obținem sponsorizări. Sperăm că s-a putut vedea de ceea ce suntem în stare și dorința noastră este ca cel de-al doilea film să fie și mai apreciat. Însă, pentru asta, avem nevoie să urcăm pe o nouă treaptă în ceea ce privește calitatea filmului, iar aici ne referim la costume, locații, aparatură. Noi vom continua să promovăm Baia Mare și Maramureșul în toată lumea”, a explicat regizorul Janos Tarkanyi.

Mai sus, puteți urmări trailer-ul filmului „În umbra lui Shakespeare” / „The Silversmith”. Vom continua să vă informăm în ceea ce privește momentul în care filmul va putea fi proiectat publicului larg, dar și despre noul proiect, cel de-al doilea film. Felicitări, încă o dată, echipei băimărene pentru performanța extraordinară!

Cătă ȚINEGHE

Citește și

Exclusiv: Un film băimărean, nominalizat la Hollywood. Regizorul lui: “Acest film promovează locurile istorice din Baia Mare și Maramureș” (FOTO)

1 Comentariu în această postare

  1. Oare verificati stirile inainte de a le publica sau e doar asa sa atrageti cititori⁉️ Sau oricine vine cu o stire o luati de buna?
    Hollywood Gold Awards este acelasi cu Hollywood Film Awards?
    Se desfasoara 2 festivaluri de film in Los Angeles California⁉️
    Stiu ca Hollywood Film Awards se desfasoara din 1997 in octombrie sau noiembrie🤔.

    Răspunde

Lasă un comentariu