Share
Ei au cumva altă lege?: Scandal la Cuprom; Țiganii din pungile de sărăcie din Baia Mare nu respectă Ordonanța Militară; Forțele de intervenție au trebuit să acționeze

Ei au cumva altă lege?: Scandal la Cuprom; Țiganii din pungile de sărăcie din Baia Mare nu respectă Ordonanța Militară; Forțele de intervenție au trebuit să acționeze

Legea în România pare a nu fi aceeași pentru toți. Cât timp unii maramureșeni respectă cu strictețe măsurile luate împotriva pandemiei COVID-19, alții le ignoră fluierând. Este și cazul țiganilor de la Cuprom sau a celor din zona Craica, pentru care distanțarea socială pare a fi inexistentă. Ba mai mult, atunci când li se atrage atenția că e stare de urgență în toată țara, devin și agresivi.

Un incident deosebit de grav s-a consumat în după-amiaza zilei de duminică, 29 martie, în zona blocurilor sociale de la Cuprom. Așa cum se face în această perioadă, forțele MAI și MApN informează populația să stea în case. În Cuprom nu numai că a fost imposibil, dar forțele de intervenție s-au ales și cu înjurături. Când au descins în forță pentru respectarea legii, polițiștii, jandarmii și militarii s-au trezit și cu obiecte contondente azvârlite în direcția lor.

„Duminică, 29 martie, la orele după-amiezii, echipaje mixte au verificat, în sistem integrat, pe raza municipiului Baia Mare, respectarea prevederilor stabilite de Ordonanța Militară nr.3/2020, cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. Forțele de ordine au ajuns într-o zonă a municipiului, unde mai multe persoane se aflau în afara locuințelor. Echipajele alcătuite din polițiști, jandarmi și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale le-au prezentat cetățenilor prevederile Art.1 din Ordonanța Militară Nr.3/2020, le-au solicitat și i-au atenționat cu privire la obligația respectării măsurii stabilite în temeiul instituirii stării de urgență. O parte dintre persoane s-au conformat, iar altele au refuzat să dea curs solicitării echipelor de intervenție.

La sediul Poliției Municipiului Baia Mare au fost conduse patru persoane care au fost identificate și sancționate contravențional, două persoane pentru lipsa documentelor și nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.3/2020, cu privire la interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei. Celelalte două persoane au fost sancționate contravențional pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991, republicată cu modificările și completările ulterioare” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Trebuie să punctăm un lucru: dacă toți cetățenii, indiferent de etnie, nu vor înțelege că distanțarea socială și statul acasă constituie singura formă de prevenire, pandemia COVID-19 își va face de cap. Ba mai mult decât atât, ne-am putea trezi cu forme grave de dezvoltare intracomunitară a contagiunii.

C.Ț.

foto – arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.2 Comentarii în această postare

  1. Dorinel Covaci

    Legea trebuie respectată este valabil pt toți, acolo unde nu se respectă trebuie impusă într-un fel sau altul, acele persoane au fost dintotdeauna o problema caatare trebuie făcut cu ei ceva într-un mod extrem de serios, ca să-i aduci cu picioarele pe pământ și sa înțeleagă odată pentru totdeauna ca nu ei fac legea.

    Răspunde
    • Acum înțeleg de ce nu mai vezi prin zona picior de polițist și jandarm. I-au pus la punct țiganii. Halal oraș!

      Răspunde

Lasă un comentariu