Share
Controale: Garda de Mediu Maramureș face verificări după popularea râului Someș cu o specie de pești dăunătoare (FOTO)

Controale: Garda de Mediu Maramureș face verificări după popularea râului Someș cu o specie de pești dăunătoare (FOTO)

AJPVS Maramureş a populat recent râul Someş cu somn pitic, o specie de peşti care este considerată a fi dăunătoare. Pescarii au reacţionat imediat şi şi-au manifestat nemulţumirea, a notat adevarul.ro.

Recent, râul Someş a fost populat de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Maramureş (AJVPS) cu somn pitic, o specie de peşte invaziv, cunoscut ca fiind dăunător pentru fauna acvatică, din cauza faptului că acesta se hrăneşte cu icrele sau puietul altor peşti.

Imaginile au fost făcute publice chiar pe pagina de Facebook a asociaţiei, iscându-se o mare revoltă în rândul pescarilor. Cum aceştia au început să îşi manifeste nemulţumirile chiar în mediul online, în scurt timp pagina asociaţiei a fost ştearsă, rămânând valabil un alt cont, privat.

Pentru cele întâmplate pescarii cer demiterea din funcţii ale celor care sunt responsabili pentru acţiune, în timp ce alţii îşi pun semne de întrebare în ceea ce priveşte taxa de pescuit, ameninţând că vor renunţa să o plătească.

„Mai bine am pune mână de la mână şi i-am da în judecată ,cu banii scoşi să populăm cu specii care pot micşora înmulţirea lor!”, este de părere unul dintre pescari. Deocamdată, AJVPS Maramureş nu a comentat situaţia, a notat adevarul.ro.

Între timp, Garda de Mediu Maramureș a anunțat faptul că va verifica situația, urmând să dispună măsuri.

„În urma postărilor de pe rețeaua de socializare Facebook cu privire la popularea unor cursuri de apă cu specii de pești invazive, dorim să precizăm faptul că instituția noastră a demarat o acțiune amplă de verificare a acestor aspecte. Rezultatele controalelor se vor face publice după finalizare”, au arătat reprezentanții Gărzii de Mediu Maramureș.

DirectMM.ro

1 Comentariu în această postare

  1. As fi curios vinatorii au si permis pt pescuit. Sau doar drept de control..

    Răspunde

Lasă un comentariu