Share
”Colindăm la Bastionul Măcelarilor”: Artiști îndrăgiți vor încânta publicul la ediția din 29 decembrie

”Colindăm la Bastionul Măcelarilor”: Artiști îndrăgiți vor încânta publicul la ediția din 29 decembrie

Sărbătorile de iarnă sunt o binecuvântare pentru oameni, iar colindele sunt precum rugăciunile rostite în cinstea Nașterii Mântuitorului. Cu această ocazie, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, alături de Consiliul Județean Maramureș, vă invită la cel mai nou concept și eveniment de Crăciun din Maramureș, ”Colindăm la Bastionul Măcelarilor”.

Meșterii populari au pregătit obiecte unicate de meșteșug, iar producătorii locali vor aduce în atenția vizitatorilor fel de fel de bunătăți pregătite cu dragoste în gospodăriile lor. Ediția din 29 decembrie a evenimentului ”Colindăm la Bastionul Măcelarilor” va aduce publicului un etalon moroșenesc al meșteșugului, olarul Daniel Leș, care va dezvălui mici secrete ale acestei meserii străvechi. De asemenea, artiști îndrăgiți, precum Andrei Petreuș și Marius Sabo, cât și grupul de colindători din cadrul Academiei Artelor, coordonată de către Monica Șandor, vor vesti Nașterea Mântuitorului.

Vă puteți alătura întregii ambianțe de sărbătoare, creată la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piața Izvoarelor, nr. 2, și în datele de 5 și 12 ianuarie 2024, ediții dedicate Crăciunului sărbătorit de comunitatea ucraineană, în intervalul orar 17:00 – 20:00.

”De la an la an, dorim să oferim publicului larg evenimente noi, care să atragă cât mai mulți turiști, dar mai ales să aducem la lumină tradiția, portul popular, gastronomia bogată și bucuria de a fi împreună cu cei dragi, elemente care trebuie păstrate, transmise mai departe generațiilor viitoare, pentru că doar așa putem conserva și promova frumusețea și unicitatea județului nostru. Îndemn toți iubitorii Maramureșului să celebreze alături de noi Nașterea Mântuitorului”, a declarat Paul Habina, director executiv OMD Maramureș.

Partenerii implicați în organizarea acestui eveniment sunt: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Muzeul Județean de Istorie Baia Mare.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu