Share
Înscrieri la cursuri gratuite de coding pentru copiii din Baia Mare

Înscrieri la cursuri gratuite de coding pentru copiii din Baia Mare

În 10 octombrie, de la orele 14.30, la Hotel Mara din Baia Mare (bd. Unirii, nr. 11) copiii cu vârste între 10 și 14 ani sunt invitați să participe la un atelier gratuit de coding. Cei mici vor descoperi limbajul de programare Scratch și vor crea animații, povestiri interactive și jocuri, folosind blocuri de cod. Înscrierile se fac pe site-ul https://responsabilitate-sociala.orange.ro/supercoders/ până pe 6 octombrie. Atelierul face parte din Caravana SuperCoders care, până la sfârșitul lunii octombrie, va poposi în alte nouă orașe din țară.

Dezvoltat de Orange împreună cu echipa Simplon România, programul #SuperCoders are trei componente – Caravana SuperCoders, Orange Coding Competition şi SuperCoders Online Academy. Acestea sunt concepute pentru a-i ajuta pe copii să asimileze într-un mod distractiv noțiuni elementare de programare, să le folosească apoi în cadrul unui concurs cu temă dată, pentru ca la final să învețe un nou limbaj de programare.

După etapa de învăţare,  în cadrul SuperCoders Coding Competition, participanții vor realiza o animație pe platforma Scratch, în cadrul unui concurs național, programat între 5 și 25 noiembrie. La competiție se pot înscrie copii din toată țara, condiția fiind să aibă cunoștințe minime de programare prin joc. Juriul și regulamentul vor fi disponibile în luna noiembrie pe orange.ro.

Pentru cea de-a treia etapă a programului, SuperCoders Online Academy, juriul va selecta 50 de câștigători dintre participanții la competiție, care vor fi anunțați pe 10 decembrie. Aceștia vor trece la nivelul următor și vor fi premiați cu un curs de 30 de ore interactive, în cadrul unei academii online. Astfel, vor descoperi bazele limbajului Python și vor fi inițiați în programarea bazată pe text.

Lasă un comentariu