Share

Drumeții la Piatra Virgină și la Pleștioara

Duminică, începând cu ora 10.00, voluntarii străini veniți la  Team for Youth Association Baia Mare sunt cei care organizează o drumeţie spre Piatra Virgină.  Dificultatea traseului e una medie. Totuși e nevoie de echipare corespunzătoare: bocanci, pelerină, sticlă cu apă, mâncare, pantaloni sport. Participanții trebuie să aibă peste 18 ani, minorii având nevoie de un acord de participare din partea părinţilor. La întoarcere va avea loc și i o mică sesiune de ecologizare, sacii de gunoi şi mănuşile fiind deja pregătite.

Fără biciclete la Pleștioara

Bicicliștii au încheiat sezonul, nu și deplasările în jurul Băii Mari. Pentru duminică, Maramu’ Bikers a propus o drumeție la Plestioara. Ca de obicei, întâlnirea e în parc, de această dată la ora 9.00, lângă restaurantul Athos. Traseul: pe valea Usturoiului spre Pleștioara, cu întoarcere  pe traseul “Dakar”.  Pentru a evita eventuale  probleme la parcurgerea traseului, se recomandă echipament adecvat: bocanci, polar,  jacheta de iarnă (altfel spus, haine specifice temperaturii), mâncare (slănină, sandvișuri).

Traseul de  25  km are un grad ușor de dificultate, parcurgerea lui fiind estimată la 4-5 ore. Taxa de participare e de 10 lei și include ghidajul, primul ajutor în caz de nevoie și videoclipul final, în care se regăsesc toate etapele traseului.

Lasă un comentariu