Share
Drumuri românești care au devenit celebre în lume

Drumuri românești care au devenit celebre în lume

„E  cel mai bun drum de condus din lume” – a spus despre Transfăgărașan Jeremy Clarkson, celebrul realizator al emisiunii „Top Gear”. Emisiunea a fost difuzată de BBC până la mijlocul anului 2015, având o audiență mondială estimată la 350 milioane de telespectatori.

Frumusețea acestui traseu a fost confirmată și de al patrulea concurs internațional de fotografii realizate cu drona, organizat de site-ul dronestagr.am, datorită  fotografului român Călin Stan. El a câștigat premiul al doilea la categoria „Natură” cu fotografia  intitulată „Drumul infinit spre Transilvania”, care a imortalizat o imagine aeriană a Transfăgărășanului. Juriul a fost  alcătuit din experți foto de la National Geographic și dronestagr.am și a analizat creativitatea fotografilor și calitatea pozelor.

Venită pe urmele realizatorilor Top Gear,  o echipă de jurnaliști britanici a apreciat mai mult „Transalpina”. „Transfăgărășanul este absolut minunat, dar există ceva la «Transalpina» – poate sălbăticia – care îl face și mai mult să îți taie răsuflarea. Este literalmente un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând” – a afirmat  jurnalistul britanic Henry Catchpole.

Foto: Călin Stan

Lasă un comentariu