Share
După contestații, încă un tânăr din Maramureș a obținut 10 la Bacaluareat; vezi ce spune și ce planuri de viitor are

După contestații, încă un tânăr din Maramureș a obținut 10 la Bacaluareat; vezi ce spune și ce planuri de viitor are

Astăzi, 5 iulie, s-au afișat rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. 

În Maramureș, promovabilitatea a crescut de la 60.09% la 61.14%, iar celor patru tineri care au obținut media 10 li s-a mai alăturat unul, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare. Mai exact, cei cinci tineri cu nota maximă sunt:

  • Ioana-Mirela Mihalca, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare;
  • Vlad Robu, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare;
  • Crina Tămaș, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației;
  • Daniela Dan, Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare;
  • Daniel Ghiț, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Întrebat cum se simte după aflarea rezultatului, Daniel Ghiț spune: „Sunt foarte fericit pentru rezultatul pe care l-am obținut, mai ales acum după rezolvarea contestațiilor. Notele mele inițiale erau 9.80 la română, 10 la matematica și 10 la chimie. Nu pot să spun că am fost sigur de nota pe care o voi primi după contestații, dar știind că nota la bacalaureat nu îmi va influența media de admitere, am decis că trebuie să încerc”.

Tânărul mai are acum de trecut un hop – admiterea la facultate. „În viitor îmi doresc să urmez Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, sperând că rezultatele de la admitere vor fi la fel de bune. În ceea ce privește modul în care m-am pregătit, am avut șansa de a avea trei profesori extraordinari (și aici mă refer doar la cei care m-au pregătit pentru bacalaureat, deși toți au fost pentru mine la fel de minunați), cu care am lucrat intens inclusiv în această perioadă care a fost mai grea pentru noi toți.

Fiind și olimpic național la chimie, mă bucur și mai mult că am reușit să țin pasul cu toate și cel mai mult le mulțumesc profesorilor care au avut încredere în mine și m-au ajutat mereu!”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Daniel Ghiț.

Citește și

Iată-i pe tinerii maramureșeni care au luat 10 la Bacalaureat; vezi cum s-au pregătit și ce planuri de viitor au

Lasă un comentariu