Share
Colegiul „Șincai” – locul patru pe țară la numărul de premii obținute la olimpiadele și concursurile internaționale

Colegiul „Șincai” – locul patru pe țară la numărul de premii obținute la olimpiadele și concursurile internaționale

Recent, la nivel național a fost realizat un top 10 al liceelor care dau cei mai mulți olimpici, în acesta afându-se – pe poziția a patra – și Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare. În 2019, elevii din cadrul Colegiului băimărean au obținut cinci distincții la olimpiadele și concursurile internaționale – o medalie de aur, două medalii de argint, un premiu II și o medalie de bronz. Performerii sunt:

  • Claudiu Ardelean, clasa a XI-a – medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie ”D. I. Mendeleev” și medalia de argint la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinare Tuymaada, disciplina chimie;
  • Traian Tuș, clasa a IX-a – medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Astronomie;
  • Radu Herzal, clasa a X-a – medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Fizică;
  • Darius Lazea, clasa a IX-a – medalia de bronz la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, disciplina matematică.

În fruntea topului se află Liceul Internațional de Informatică din București (46 de elevi au obținut distinc­ții), pe locul doi este Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București (14 medalii și premii), iar locul trei este ocupat de Colegiul Național „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe (opt olimpici internaționali).

Lasă un comentariu