Share
Ansamblul „Comorile Izei” a reprezentat România la un festival din India (GALERIE FOTO)

Ansamblul „Comorile Izei” a reprezentat România la un festival din India (GALERIE FOTO)

În perioada 8 – 13 ianuarie, în orașul Surat, statul Gujarat din India s-a desfășurat Festivalul Internațional de Cultură, Artă și Divertisment – IFACE 2020 la care au participat artiști din Polonia, România, Indonezia, India și Slovacia. Țara noastră a fost reprezentată de Ansamblul Folcloric „Comorile Izei” al Palatului Copiilor Baia Mare.

„Nu a fost un festival-concurs, însă am primit trofee și diplome. Ansamblul nostru s-a bucurat de o largă apreciere în rândul organizatorilor. Am avut un program artistic în fiecare zi, iar  grupurile au fost implicate și în activități educative, interactive. Mai exact, în două zile diferite, la două școliau fost prezentate costumele țărilor participante, precum și o parte din dansurile respective. A fost o experiență frumoasă, mă bucur că am putut oferi copiilor șansa de a vedea lumea. Am fost în multe țări până acum și vom mai merge.Nu doar am reprezentat România la acest festival, dar am primit și alte invitații, în Filipine și Indonezia, de exemplu” – a declarat Ion Iuga, directorul Palatul Copiilor. Din delegația care a participat la manifestare a făcut parte prof. dr. Ion Iuga (director al Palatului Copiilor și coordonator al Ansamblului), prof. Mihai Chiș (care a asigurat conducerea muzicală), prof. Marian Buda (care a încântat auditoriul cu câteva melodii tradiționale din Maramureș)  și nouă dansatori.

Pe această cale, Ion Iuga mulțumește tuturor celor care au dat o mână de ajutor în organizarea deplasării. Cu această ocazie a fost semnat și un parteneriat de colaborare culturală a Palatului Copiilor Baia Mare cu Charu Castle Foundation.

Lasă un comentariu