Share
12 artiști de muzică populară, printre care și gemenele folclorului maramureșean, s-au reunit și dedică o piesă celor care se află în prima linie în pandemie (VIDEO)

12 artiști de muzică populară, printre care și gemenele folclorului maramureșean, s-au reunit și dedică o piesă celor care se află în prima linie în pandemie (VIDEO)

Izolarea la domiciliu în pandemie nu este un impediment pentru a face lucruri frumoase și constructive. Un exemplu în acest sens este și proiectul #Voi rezista, prin intermediul căruia 12 artiști de muzică populară îi susțin pe cei din prima linie. Printre artiști se află și gemenele folclorului maramureșean, Suzana și Daciana Vlad.

„Proiectul a luat ființă în joia Floriilor. Seara mă uitam pe o pagina de socializare și am descoperit acolo această piesă în limba spaniolă, care era dedicată celor din linia întâi. În acea piesă cântau artiști foarte cunoscuți. Atunci mi-a venit ideea de a o reproduce această piesă cu mai mulți artiști de muzică populară. Am pus mana pe telefon și am sunat un bun prieten, Alex Hatfa. El având studio de înregistrări i-am spus daca putem pune acest proiect în aplicare, dar în varianta românească. Răspunsul a fost unul pozitiv doar ca întrebarea era cu cine sau cine vor fi artiștii. Și am cautat în agendă pe cei care îi aveam. Dar m-am gândit și la cei care îmi sunt aproape într-un fel sau altul. I-am sunat seara târziu și au acceptat toți cei 11 artiști: Mădălina Mureșan, Teodora Suciu, Alina Ceuca, Suzana și Daciana Vlad, Olimpia Guzu Chiș, Iulia Bucur, Cosmin Mocean, Sebastian Stan, Costel Popa, Cristian Botezatu”, povește Mihai Poșteanu, inițiatorul proiectului.

Fiecare artist s-a filmat acasă, iar rezultatul este cu adevărat deosebit. „Toate bune și frumoase până la înregistrare. Pentru ca noi nu puteam merge la studio, am ales ca fiecare dintre noi să înregistrăm acasă cu telefonul. Alex Hatfa s-a ocupat de negativ, iar în trei zile aveam negativul la piesă. A urmat o consultare între Cosmin Mocean, Costel Popa și Mihai Poșteanu asupra textului, pentru că aveam două variante compuse de Cosmin și Costel. A fost greu, dar am combinat variantele de text compuse și am ales în mare parte varianta compusă de Cosmin Mocean. La o săptămână de la pornirea acestui proiect iată ca fiecare dintre noi ne filmam acasă pt noul videoclip #Voi rezista. Totul a durat o săptămână jumate de efort a tuturor și le mulțumesc!

Acest videoclip este dedicat tuturor celor care au înțeles mesajul că trebuie să stăm în case, dar îl dedicăm în special celor din linia întâi, a celor care nu mai știu ce înseamnă să fii acasă cu familia sau să-ți strângi familia în brațe. Este o piesă emoționantă și care ne încurajează pe toți sa fim solidari cu aproapele nostru. Mulțumesc tuturor celor implicați în proiect ,mulțumesc Creative Star pentrut tot efortul de a face acest videoclip în două zile, mulțumim Andrei Vlad și Hatfa Music. Vom rezista și vom merge mai departe!”, spune Mihai Poșteanu.

Lasă un comentariu