Share
Baia Mare a pierdut un simbol: S-a stins Ioan Condruc, căpitanul Generației Mateianu și o legendă a FC-ului

Baia Mare a pierdut un simbol: S-a stins Ioan Condruc, căpitanul Generației Mateianu și o legendă a FC-ului

Veste tristă pentru iubitorii sportului-rege. Căpitanul FC Baia Mare în perioada Mateianu, Ioan Condruc, s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani, după o lungă suferință.

Ioan Condruc s-a născut în 19 aprilie 1951 în Vișeu de Sus. A jucat pe postul de fundaș și a fost descris ca fiind un jucător elegant, tehnic, lipsit de durități, având o deosebită clarviziune și viteză de reacție.

A început să joace fotbal la 16 ani, la Bradul Vișeu de Sus. În 1970 s-a transferat la FC Baia Mare, unde antrenori erau Noje și Bartha. Între 1977 și 1981, a fost căpitanul echipei maramureșene, în perioada în care FC-ul uimea o țară întreagă cu evoluțiile sale magnifice.

În timpul carierei, a evoluat și la UTA și a făcut parte din lotul cu care campioana de atunci a României a făcut depasarea în Olanda. Atunci, UTA a eliminat campioana Europei en-titre, Feyenoord Roterdam. A jucat și pentru U Cluj-Napoca și Olimpia Satu Mare. A fost convocat și la echipa națională de tineret și la cea olimpică a României.

Ioan Condruc a activat și ca antrenor, conducând de pe bancă Minerul Cavnic, Unirea Seini și FC Baia Mare. Un moment interesant din cariera sa, de această dată ca jucător, a fost faptul că a purtat banderola de căpitan al echipei FC Baia Mare care a învins naționala României cu scorul 3-1 într-un meci amical la Constanța. Dumnezeu să îl ierte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu