Share
Volei masculin, Divizia A1. Știința Explorări Baia Mare a terminat campionatul pe locul 7

Volei masculin, Divizia A1. Știința Explorări Baia Mare a terminat campionatul pe locul 7

S-a încheiat ediția 2020-2021 a Diviziei A1 de volei masculin, desfășurată în condiții speciale cauzate de pandemia de coronavirus, sub formă de turnee.

Pentru Știința Explorări a fost un campionat plin de evenimente, pe care l-a încheiat până la urmă cu bine. În vară lotul a fost primenit serios, la echipă venind Marius Cheagă, Dan Silvășan-Pașca, Eduard Catrina, Yordan Zhelyazkhov, Cristian Badea și Adrian Săvoiu, ultimii doi fiind la primul an de seniorat.

De asemenea, după ce a fost timp de 16 ani secundul lui Marius Botea, antrenorul Sorin Pop a plecat la SCM Zalău, cu care a devenit vicecampion național, atribuțiile lui fiind preluate de Gheorghe Socaciu și Ciprian Neamț. A urmat o lovitură grea primită de echipă, chiar înaintea startului sezonului, când antrenorul Marius Botea, statisticianul Rolland Balog și jucătorii Robert Țuțea, Dragoș Răileanu, Eduard Catrina, Sorin Dragomir, Andrei Butnaru, Yordan Zhelyazkhov, Laurean Crișan și Adrian Săvoiu au fost depistați cu Covid-19. Astfel, Știința Explorări nu s-a putut prezenta la turneul de la București și a pierdut cu 3-0 partidele cu CSU Știința București și Universitatea Cluj, echipe în fața cărora, cel puțin teoretic, ar fi putut obține puncte.

Înaintea următorului turneu, de la Dej, echipa a făcut doar două antrenamente, după ce jucătorii au ieșit din carantina de 14 zile. Prima victorie a venit abia în 6 decembrie, 3-0 cu CSU Brașov. La finalul anului 2020 bulgarul Yordan Zhelyazhkov a plecat de la echipă, dar Știința Explorări a obținut în continuare două victorii extrem de importante, cu CSU București (3-0) și Universitatea Cluj (3-1), care s-au dovedit a fi decisive pentru calificarea în grupa 5-8. În continuare, la Știința Explorări s-au mai înregistrat cazuri izolate de infectare cu Covid-19, dar și multe accidentări (entorse) care au determinat numeroase schimbări în sextetul de bază. În cele două turnee ale Grupei 5-8, elevii antrenorului Marius Botea a obținut patru victorii în cele șase meciuri disputate, suficiente pentru a termina campionatul pe locul 7.

Știința Explorări rămâne cu regretul de a nu fi reușit să încurce în acest sezon niciuna dintre echipele puternice ale campionatului, dar și cu satisfacția de a fi obținut maximum posibil în condițiile în care s-a desfășurat acest sezon.

Sursa – stiintaexplorari.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu