Share
Aneta Udriștioiu, despre perioada HCM Baia Mare: „E ca în dragoste. Prima iubire nu se uită niciodată. Am petrecut acolo cinci ani și jumătate”

Aneta Udriștioiu, despre perioada HCM Baia Mare: „E ca în dragoste. Prima iubire nu se uită niciodată. Am petrecut acolo cinci ani și jumătate”

Fosta sportivă a HCM Baia Mare a oferit un interviu-eveniment pentru gsp.ro. Ea a oferit mai multe detalii (unele le cunoșteam deja) cu privire la momentele frumoase ori mai puțin frumoase din cariera la echipa națională. Mai mult decât atât, a vorbit și despre evoluțiile sale la echipele de club.

DirectMM.ro a debutat în 2013, când, după accidentarea Adei Nechita, a plecat din Baia Mare către Debrecen. Sportiva a anunțat retragerea sportivei de la echipa națională în luna ianuarie.  Aneta a mărturisit, acum, pentru gsp.ro, care a fost cel mai frumos moment petrecut la echipa națională. „Turneul din Franța 2018. Cred că la acel Campionat European am simțit că putem să facem niște lucruri de care sincer nu eram convinsă. Îmi pare rău însă că s-a accidentat Cristina și de acolo totul s-a năruit. Cred că aveam o șansă mare la medalie. Și am jucat poate cel mai frumos handbal de când am fost eu la echipa reprezentativă” – a relatat Aneta.

În ceea ce privește cariera la echipele de club, Aneta a spus, pentru gsp.ro, faptul că în Baia Mare a fost dragoste la prima vedere, Brăila e locul în care se simte liniștită, în siguranță, iar CSM București a fost provocarea nereușită a carierei. „Poate acum, privind înapoi, aș fi vrut să joc și în străinătate. Dar echipele la care am fost s-au bătut mereu la titlu, au țintit sus, am jucat în cupele europene. Și asta a fost de ajuns. La Baia Mare e ca în dragoste. Prima iubire nu se uită niciodată. Am petrecut acolo cinci ani și jumătate, am debutat în Liga Campionilor. Îmi pare rău că s-a terminat cum s-a terminat, că echipa s-a desființat. Dar așa a vrut Dumnezeu, așa am putut să ajung la Brăila și să cunosc alți oameni deosebiți. De asta m-am și întors la Brăila să joc și acum. Apoi, când a venit oferta de la CSM, care atunci era cea mai bună echipă din România, am considerat că e o nouă provocare. Acum, când mă gândesc, nu cred că a fost cea mai inspirată alegere” – a declarat Aneta pentru gsp.ro.

Sportiva a vorbit și despre meciurile de referință, atât la națională, cât șila echipa de club. „La echipa națională aș spune disputa cu Norvegia, tot de la Euro 2018. Să vezi Norvegia fără replică, îngenuncheată, e ceva incredibil. La echipa de club, e disputa cu Viborg, meciul decisiv pentru calificarea în Liga Campionilor în 2014. Am jucat inter și am avut câteva realizări care au ajutat echipa” – a relatat Aneta. Am adăuga și partida disputată de băimărence împotriv celor de la Hypo Viena, adjudecată de HCM cu 24-23, când Aneta a înscris golul care a închis meciul după un dribling fabulos. (Vezi la rezumatul partidei din link).

Sportiva originară din Drobeta Turnu Severin a menționat, pentru DirectMM.ro, chiar și la ultima deplasare, faptul că suporterii băimăreni i-au rămas în suflet. “De fiecare dată când revin în Baia Mare îmi aduc aminte cu mare plăcere de momentele petrecute aici. Mă refer la performanțele obținute și, în mod evident, de publicul călduros. Revederea a fost foarte plăcută, foarte frumoasă. Revederea cu suporterii băimăreni este mereu minunată” – ne-a declarat, atunci, Aneta Udriștioiu. Îi urăm succes în pașii următori ai carierei.

C.Ț.

Interviul integral, pe gsp.ro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu