Share
Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare învinge în deplasare Dunărea Brăila în sfertul românesc și privește cu încredere semifinalele

Handbal feminin, Europa. CS Minaur Baia Mare învinge în deplasare Dunărea Brăila în sfertul românesc și privește cu încredere semifinalele

Nu e nicio îndoială, echipa feminină de handbal a CS Minaur are un sezon bun spre foarte bun. În campionat este pe locul al doilea, iar în EHF European League este cu un picior în semifinale. Mai este meciul retur, care va avea loc sâmbătă, 3 aprilie, ora 13.00, în Baia Mare, de aceea n-am spus că suntem cu ambele picioare în semifinale, deși este greu de crezut că Dunărea mai poate obține ceva în momentul în care a pierdut acasă la șapte goluri.

E reconfortant să vezi că echipa ta joacă frumos, că-și “mai permite” din când în când momente și schițe ca în Caragiale (lipsă de concentrare), dar întotdeauna cu o repriză a doua foarte bună, așa cum am avut la aproape toate meciurile jucate până acum. Și acum, băimărencele au făcut diferența în partea a doua, deși la un moment dat, în prima parte, aveam patru goluri în plus.

Brăila înscrie primul gol al meciului, apoi dubla Jovanei Kovacevic și golul marcat de Blohm de pe pivot întorc rezultatul: 1-3 (6). Gazdele egalează la 3, iar mai apoi vine o perioadă cu mai multe greșeli tehnice de ambele părți, iar “eliberarea” vine odată cu golul marcat de Larissa Araujo. Menținem o distanță de plus doi până la 6-8 (15), apoi internaționalele din Serbia punctează fiecare câte o dată: 6-10 (17). Vine și singurul moment  mai puțin reușit, cu greșeli simple pe faza de atac, cu o grabă nejustificată de a finaliza, și Czeczi înscrie de trei ori. Ia Costică Buceschi time-out, apoi Dmitrovic egalează pentru gazde: 10-10 (22). Se mai înscriu câte două goluri de căciulă, apoi Czeczi ratează o aruncare de la 7m (parată de Idehn) și Laslo încearcă să-și aducă echipa în avantaj, dar balonul lovește bara, care se clatină și-n minutele de pauză.

Lucrurile s-au mai reglat la pauză, apărarea merge ceas, Idehn prinde mult mai bine decât în prima parte și apar golurile considerate ușoare. Gazdele conduc 14-13 (33), apoi marcăm de patru ori la rând, două dintre reușite fiind pe contraatac: 14-17 (38). Dunărea se mai apropie o singură dată, la 17-18 (43), după care Baia Mare preia controlul și îl ține până la final: 20-24 (51), 20-27 (54), 21-29 (57) și 24-31 la final.

O victorie fără dubii, care aduce Baia Mare din nou în prim-planul întrecerilor interne. Nu se știe încă dacă va fi play-off sau se vor juca semifinale tur-retur, cert este că Minaur are șansa enormă să ajungă în penultimul act. Atenție însă la meciul retur!

HC Dunărea Brăila – CS Minaur Baia Mare: 24-31 (12-12)

  • Sala Polivalentă “Danubius” din Brăila
  • Au arbitrat: Ilir Bytyqi și Syart Kasapi (Kosovo). Delegat EHF: Nicolae Vizitiu (Republica Moldova)
  • Aruncări de la 7m: 3-0 (transformate: 2-0; a ratat Czeczi). Minute de eliminare: 6-8
  • Dunărea: Ljubica Nenezic (3 intervenții), Elena Șerban (2 intervenții) –  Marina Dmitrovic 7/11 (unul din 7m), Alina Czeczi 5/11 (unul din 7m), Maria Kanaval 4/11, Mădălina Zamfirescu 3/4, Aneta Udriștioiu 2/6, Nicoleta Safta 1/1, Bojana Milic 1/2, Bianca Tiron 1/3, Gabriella Bucur,  Tamires Morena Lima de Araujo 0/2. Antrenor: Neven Hrupec
  • CS Minaur: Filippa Idehn (11 intervenții, a apărat și un 7m), Cristina Enache (nu a intrat) – Jovana Kovacevic 8/13, Jelena Lavko 7/7, Linn Blohm 5/5, Asuka Fujita 4/4, Larissa Araujo 2/4, Cristina Laslo 2/5, Anca Polocoșer 1/1, Eva Kerekes 1/2, Ana Maria Tănasie 1/2, Yaroslava Burlachenko, Karoline de Souza, Andreea Popa. Angela Cioca și Sonia Seraficeanu nu au intrat. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Sursa – csminaur.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu