Share
Aneta Udriștioiu: „Revederea cu suporterii băimăreni este mereu minunată”

Aneta Udriștioiu: „Revederea cu suporterii băimăreni este mereu minunată”

Întâlnire emoționantă cu publicul băimărean a fostei componente a HCM-ului, Aneta Udriștioiu, în 7 ianuarie, la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană”, cu prilejul meciului CS Minaur – Dunărea Brăila. De această dată Aneta a venit în Baia Mare ca adversară, ea jucând la Dunărea, însă a primit aplauze generoase din partea spectatorilor, care nu au uitat-o de pe vremea când evolua la HCM.

„De fiecare dată când revin în Baia Mare îmi aduc aminte cu mare plăcere de momentele petrecute aici. Mă refer la performanțele obținute și, în mod evident, de publicul călduros. Revederea a fost foarte plăcută, foarte frumoasă. Revederea cu suporterii băimăreni este mereu minunată”, a mărturisit Aneta (foto sus, pe vremea când juca la HCM).

Și-a început cariera sportivă în orașul natal, Drobeta Turnu-Severin, la CS-ul din localitate. A debutat la seniori la Milostars, din același oraș, sub bagheta antrenorului emerit Ion Milovan. El este cel care a descoperit-o și i-a arătat calea către handbalul mare. În 2009, când împlinise 20 de ani, Aneta a ajuns la HCM Baia Mare, devenind foarte repede una dintre jucătoarele de bază ale echipei și una dintre principalele marcatoare. A pus umărul la obținerea unor rezultate remarcabile pentru clubul băimărean. Bunăoară în partida disputată împotriva danezelor de la Viborg, din turneul de calificare în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2013-2014, intrarea în teren a Anetei a fost decisivă. Blocajele în defensivă, contraatacurile și golurile ei au adus victoria. Mai departe, HCM a defilat cu Holstebro, ajungând, în premieră, în grupele Champions League. De amintit ar fi și golul decisiv din meciul disputat acasă de HCM împotriva celor de la Hypo Viena. Atunci, Aneta a înscris cu numai câteva secunde înainte de final.

După o perioadă de împrumuturi la SCM Craiova, la Dunărea Brăila, a revenit la HCM. A evoluat și la CSM București, pentru ca, începând cu acest sezon, să fie, din nou jucătoarea Dunării. Din această postură a revenit, în 7 ianuarie, în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare.

Aneta Udriștioiu a primit aceleași aplauze ca de fiecare dată, în ciuda faptului că a venit ca adversară. A înscris cinci goluri în poarta Minaurului, însă, până la urmă, aceasta este treaba unei jucătorare profesioniste. Oricum, impresia a fost că publicul băimărean nu uită atunci când este vorba despre sportivi îndrăgiți. (C.Ț.)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu