Share
Nou succes național al medicinii băimărene: prima operaţie laparoscopică pentru ruptură de splină

Nou succes național al medicinii băimărene: prima operaţie laparoscopică pentru ruptură de splină

Un copil care a căzut de la câţiva metri a fost internat de urgenţă  – cu hemoperitoneu şi ruptură de splină în hil –  la Spitalul Judeţean din Baia Mare.  O echipă de profesioniști  și-a asumat riscul de a face prima operaţie laparoscopică pentru ruptură de splină. Până vineri, 18 mai, niciun pacient nu fusese operat laparoscopic în țară pentru ruptură de splină. A reuşit această premieră echipa coordonată de dr. Mihaela Leșe și alcătuită din: dr Anca Tămăşan, dr. Victor Bărbuş, asistentele Cristina Bota și Romelia Stan şi infirmiera Parasca Bledea. De fapt, din modestie, dr. Mihaela Leșe nu agreează termenul de coordonare, întotdeauna folosind expresia „împreună cu”, alăturată mulțumirilor pentru implicare.

”Cel mai mare centru de chirurgia splinei din România este la Fundeni. Însă acolo nu operează urgenţe. Toate articolele din literatura de specialitate pe care le-am găsit eu sunt publicate doar de autori străini” – a precizat dr. Mihaela Leșe.

Performanța nu a trecut neobservată de către băimăreni care, pe lângă felicitările de rigoare, i-au adresat aprecieri dintre cele mai frumoase, inclusiv pe rețelele de socializare. ”Pentru Baia Mare, respectiv Spitalul Județean «Dr. Constantin Opriș» , reușitele de acest gen fac istorie și cresc valoarea instituției!” (Cristina Merciu) ●”Mai nou, e săptămâna și reușita … și minunat e că ești aici printre noi, ca un înger păzitor! (Alina Șofran)

● ”Aveți mâini de aur (Jeni Chiorean)

● ”Aveți mâini binecuvântate de Dumnezeu” (Angela Sabo-Anca)

(În imagine, mâinile dr. Mihaela Leșe, fotografiate într-un cu totul alt context: ca o reacție la prea multele mâini cu unghii false, ce apar pe rețelele de socializare).

 

●”Deja începe să-mi fie teamă că veți deveni prea bună pentru acest orășel de provincie și vor începe să vă ademenească în locuri mult mai bine plătite decât la noi. Sper să nu ne părăsiți, că avem nevoie de dumneavoastră ca de aer” (Lilike Szeszermann) ● ”Să arătăm lumii că și la noi se poate. Mult respect!” (Claudia Popsa).

Merită să transmiteți și prin intermediul directmm.ro felicitările și gândurile dvs. acestor minunați profesioniști.

Foto: facebook.com/lese.mihaela

Lasă un comentariu