Share
Mâine, crosul pentru înființarea în Baia Mare a  unui centru de epilepsie

Mâine, crosul pentru înființarea în Baia Mare a unui centru de epilepsie

Baia Mare se numără printre cele 10 orașe din țară în care se va organiza un cros pentru a oferi ajutor celor care suferă de epilepsie. Evenimentul  ”Epilepsy Challenge” va avea loc pe 2 iunie și sunt așteptați copii și adulți, specialiști sau simpli cetățeni ce manifestă solidaritate faţă de semenii care se confruntă cu această afecţiune – spune Vasile Vlașin, în calitate de inițiator și de reprezentant al organizației ”Părinți Salvatori”. Scopul acestei acţiuni este de strângere a fondurilor necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie și Monitorizare Electroencefalogramă (EEG) în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât și cu centre universitare din țară și din străinătate.

”Am reușit să punem Baia Mare pe harta acestui proiect, dorim să punem orașul și pe harta acestei rețele necesare pentru bolnavii de epilepsie, dar și pentru comunitate. Pentru deschiderea cabinetului este necesară suma de 25.000 de euro. Însă dincolo de bani ne interesează ca pacienții să afle că în curând va exista o soluție pentru ei” – a precizat Vasile Vlașin.

 

El a arătat că ideea creării unei rețele de cabinete racordate la un server aparține unei echipe de cercetători din Canada, idee la care s-a alăturat și dr. Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy- Telemedicina în Epilepsie în România. Proiectul a început anul trecut, iar acum este funcțional în șase cabinete din Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Bacău și Suceava. Startul crosului ”Epilepsy Challenge” din 2 iunie se va da la orele 10.00, din fața hipermarketului Auchan, iar traseul se va încheia în Centrul Vechi, după un parcurs de 5 km.

 

Lasă un comentariu