Share
Ce notă îi dă sistemului de sănătate ministrul Sorina Pintea și cât crede că l-ar putea primeni

Ce notă îi dă sistemului de sănătate ministrul Sorina Pintea și cât crede că l-ar putea primeni

Sistemul de sănătate din România este în acest moment de nota 6, pe o scară de la 1 la 10, a declarat pentru Agerpres ministrul Sănătății, Sorina Pintea. ”Am preluat sistemul de sănătate la nota 6, trendul este pozitiv şi, dacă rămân ministrul Sănătăţii până în 2020, probabil va urca la 7,5 sau 8”, a arătat Pintea.

Una dintre priorități este reducerea deficitului de personal, spune băimăreanca aflată în fruntea Ministerului Sănătății.

„Este nevoie de o schimbare a politicii de resurse umane și în mod special de o regândire a concursului de rezidențiat. Trebuie să scoatem la concurs locuri și posturi pentru specialitățile deficitare. Am în vedere noi măsuri care să vină în sprijinul unităților medicale, pentru reducerea deficitului de personal”, a afirmat Sorina Pintea. Ea și-a exprimat speranța că recentele măriri de salarii vor atrage în spitalele mai mici medici și personal medical.

2 Comentarii în această postare

  1. micu petre

    Nota doi cu minus, pt.ca totul trebuie sa platesti, chiar si cu bilet de trimitere, este revoltator. Esti ca si intr-o clinica privata, de cand a venit aceasta doamna. Am vrut sa ma duc sa reclam o problema pe care am avut-o in septembrie, dar nu am avut nici o sansa. Am incercat si la ziar sa se scrie, si la digi 24 TV am sunat,dar nu am fost bagat in seama. Pt.m ai multe detalii va stau la dispozitie, pt. veridicitate, 0773930046. Multumesc.

    Răspunde
  2. Pentru cum arata parcarea de langa Heliport,borduri distruse, rasturnate si astea inaiinte de asfaltare,denota lucru de mantuiala,nota proasta pentru conducerea administrativa.

    Răspunde

Lasă un comentariu